Eerste paal Oosterwold met moeite de grond in

ALMERE
Het slaan van de eerste paal van de wijk Oosterwold in Almere had veel voeten in de aarde. De vrachtwagen die de paal vervoerde kwam bijna vast te zitten in de modder.

De nieuwe bewoners van Oosterwold leggen de wijk helemaal zelf aan. Riolering, water en wegen zijn er niet en moeten de toekomstige bewoners zelf regelen.

De eerste paal is van het huis van de familie Meijers, die komende zomer wil verhuizen naar hun nieuwe woning.

reacties (10)

 • frank

   

  In Oosterwold is niet van belang wat normaal is in een vinexwijk. In Oosterwold is van belang wat praktisch is om een organische ontwikkeling mogelijk te maken. Mensen die liever in een van te voren uitgewerkte wijk met rijen vol standaard woningen willen wonen hebben het veel makkelijker maar ze krijgen ook veel minder...

  reageer
 • Frank

   

  1: wegen Zelf doen betekent niet dat we alles zelf verzinnen. Daarvoor schakelen we ingenieursbureau's in die bijvoorbeeld verstand hebben van het aanleggen van wegen in de polder. De eerste wegen in Oosterwold voldoen aan dezelfde eisen als die in de rest van Almere. Kennis is gewoon te koop :) 2: riool Het waterschap heeft eisen gesteld aan het effluent. Het effluent in Oosterwold moeten voldoen aan de hoogst denkbare eisen. Dit is alleen realiseerbaar met de beste kwaliteit helofytenfilters. Dat is een bewezen en veel toegepaste reinigingsmethode. Er worden meetputjes geplaatst zodat per installatie de kwaliteit gemeten kan worden. 3: kosten zelf bouwen is niet perse goedkoper en er zullen best wel fouten gemaakt worden die repeat players niet maken. Maar wonen in een "zelf" gebouwd huis is wel tien keer leuker dan in een standaard product van een projectontwikkelaar. Je woont tenslotte in een huis naar eigen wens. Dit laatste in tegenstelling tot wanneer je een woning gaat kopen en moet kiezen uit de minst kwade van alle beschikbare woningen. Wonen in je eigen droomhuis is onvergelijkbaar met wonen in een commercieel product dat is ontwikkeld om maximale aandeelhouderswaarde te creëren.

  reageer
 • Vogelhorster

   

  Als je een bouwweg maakt vanaf de Tureluurweg met vulzand ipv van 70cm diepe puinbaan dan kun je dit verwachten. Ik blijf me telkens weer verbazen over dat Oosterwold.

  reageer
 • Johan

   

  Beste Ab, misschien dat het bij u nog niet bekend is, maar aannemers doen er bij een aanbesteding aan een Gemeente meestal 30 a 50% bovenop. Ten eerste om risico's op extreme inkoopvoorwaarden te kunnen dekken. Ten tweede omdat Gemeentes slechte betalers zijn! Expertise is te koop en onafhankelijk!

  reageer
 • Jan

   

  Zal het een mooie stikzooi worden daar bij lage luchtdruk gaan alle septitanken en sloten waar deze septitanken op uitmonden lekker stinken.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • KC

   

  Aannemers lachen zich kapot en wrijven in hun handen.

  reageer
 • Cor

   

  Er komt hier geen riolering beste mensen, iba en septictank is de bedoeling. Leuk toch dat bouwen in de polder, deze mensen zijn echt niets gewend.

  reageer
 • Ab

   

  Geloof me dat het zelf aanleggen van voorzieningen de bewoners klauwen vol met geld gaat kosten. Zij missen de expertise en de schaalvoordelen. Echter waar zij geen rekening meehouden is dat ook het onderhoud voor hun rekening komt. En dat is nog veel duurder. Ik wens deze bewoners heel veel succes met hun roze droom.

  reageer
 • Gerrit

   

  Normaal is het zo dat je eerst de riolering aanlegd en dan gaat bouwen.

  reageer
 • Pzaal

   

  Ik neem aan dat er wel regels zijn voor het aanleggen van de rioleringen en wegen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert