Inzamelingsactie voor veroordeelde vishandelaar

URK
Urker Jan van den Berg is een inzamelingsactie begonnen voor de vishandelaar die vorige week 10.000 euro boete moest betalen voor het gijzelen van een oplichter. Op Facebook heeft Van den Berg het bankrekeningnummer bekendgemaakt waar het geld op gestort kan worden.

De vishandelaar ontdekte dat twee mannen uit Drenthe onder valse naam een lading vis wilden afnemen. Daarop besloot hij één van hen op de sluiten. De rechtbank legde dit uit als kidnapping en legde een boete op. De oplichters kregen werkstraffen van 100 en 200 uur.

De verontwaardiging op Urk over deze straffen is zo hoog dat Jan van den Berg besloot geld in te zamelen om daarmee de boete van de vishandelaar te betalen.

reacties (7)

 • ds.

   

  Dit moet een gemeenschap op Urk niet willen. Het recht heeft gesproken. De dader moet betalen zodat hij het de volgende keer niet weer doet. Dat is het doel van straffen. Dat moet schoolmeester van de Berg weten. Indien hij een straf uitdeelt in de klas is het ook niet normaal dat een collega een oproep doet om die straf te betalen. Hopelijk wordt van de Berg terecht gewezen. Urkers moeten weten dat ze een wang hebben en zelf niet voor rechter mogen spelen. Het recht is aan een Ander. Bid maar veel voor de daders en slachtoffers.

  reageer
 • opregte swifterbanter

   

  een collectebus zal beter werken, het zwarte geld kan natuurlijk niet via de bank.

  reageer
 • Oud Urker

   

  Hoe krom het ook is dat de politie niet (snel genoeg?) reageerde.. Het recht in eigen handen nemen hoort niet en er ook nog geld voor inzamelen is net zo krom.

  reageer
 • Frenky

   

  En we gaan maar weeeeer met de pet rond

  reageer
 • willem

   

  haha nico.. echt een statement man IN urk. klasse.. lees eerst je feiten voor je iets roept

  reageer
 • Knielus

   

  Normbesef.... Zeker z'n plastablet niet genomen. Waarschijnlijk wordt het hoger beroep ook gefinancierd door urkers en breed in de media uitgemeten, desnoods ook op onze kosten zodat het in den lande goed overkomt. Kotsmisselijk worden we van de knuffelmaatschappij !

 • laat alle reacties zien
 • Nico

   

  Te zot voor woorden. Er is geen enkel normbesef meer over IN urk.

  reageer
 • Ron

   

  In de eerste plaats is het op urk, (over normbesef gesproken.) En ten tweede vindt ik dit echt super. Dat je vrije tijd hier voor opoffert, om iemand anders te helpen. Super actie

 • Knielus

   

  Niks mis met deze actie. Juist een goed initiatief! Het is juist te zot voor woorden dat het oplichterstuig een schadevergoeding krijgt. Ik zou Nico z'n reactie wel eens willen zien als ie dat zelf meemaakt. Uiteraard maakt hij dan direct 10.000,- over en ook nog een bosje bloemen erbij toch?

 • Frans

   

  OP de polder is het anders ook ver te zoeken. Voor de rest ludieke actie om wat krom is weer recht te maken.

 • jo jo

   

  Mooi initiatief om iemand te steunen die opkwam voor z'n belangen en zuurverdiende geld. En dat, terwijl hij de politie nog had ingelicht die er op z'n beurt niets aan deed! Een lange neus richting het recht ;)

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert