Ouderen willen meer duidelijkheid

DRONTEN
Ouderen in Dronten klagen over het gebrek aan een duidelijk ouderenbeleid bij de gemeente Dronten. De vier ouderenbonden hebben dat aangekaart bij wethouder Peter van Bergen.

Volgens de bonden staat er in het collegeprogramma of andere beleidstukken niet of nauwelijks iets over inwoners van 55 jaar of ouder. De senioren pleiten onder meer voor een onderzoek naar zelfredzaamheid. Ook willen ze meer samenwerking met de gemeente.
Informatie moet bovendien niet alleen via de computer worden aangeleverd.

Wethouder Van Bergen heeft het rapport van de bonden in ontvangst genomen en zal binnenkort reageren.

reacties (4)

 • Piet v liere

   

  Wat een gezeur weer ! Als je zoveel noten op je zang hebt ga dan lekker in het bejaarde huis zitten zingen !!!

  reageer
 • Fred van Bree ANBO

   

  Beste kees d., De ouderenbonden zijn verenigd in een platform de Stichting Senioren Belangenbehartiging en Advisering (SBA). De SBA komt nu met een nota Ouderenbeleid voor de gemeente Dronten. We staan aan het begin van dit proces om het bestuur van de gemeente en de gemeente politiek bewust te maken van de noodzaak om beleid te focussen op ouderen.

  reageer
 • kees d.

   

  Ouderenbonden zijn landelijke organisaties waarvan heel toevallig een aantal leden van vier bonden in Dronten wonen. Deze bonden werken wel samen anders zouden er vier afgevaardigden bij de wethouder zijn.

  reageer
 • Zomaar een mening

   

  Alleen in Dronten al 4 ouderen bonden? Kunnen jullie er samen wel uitkomen? Verenig je en word 1 groep, misschien is de gemeente dan ook wat serieuzer in hun beleid?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert