Studenten denken mee over vliegveld

LELYSTAD
Studenten van de Hogeschool van Amsterdam gaan meedenken over de ontwikkeling van Lelystad Airport. De school en de luchthaven zijn hiervoor een meerjarig partnerschap aangegaan.

De studenten van de Aviation Academy van de hogeschool gaan meedenken hoe logistieke processen op de luchthaven verlopen. Ook kijken ze welke aanvliegroutes voor landende vliegtuigen voor de minste geluidsoverlast zorgen. Hierbij gebruiken studenten computerprogramma's die situaties nauwkeurig kunnen nabootsen.

Verder onderzoeken de studenten hoe passagiers een luchthaven beleven. Lelystad Airport moet vanaf 2018 een deel van het Europese vliegverkeer van Schiphol overnemen.

reacties (9)

 • Frits1

   

  Het mag duidelijk zijn waarom en waarvoor dit gebeurt: het zal zeer snel duidelijk zijn dat Alders en zijn trawanten keihard hebben gelogen. Dan moet er een zondebok komen en dat is niet Alders maar dat zijn straks de studenten.....en die kunnen er verder ook niets aan doen, dus de betreffende Flevolanders zijn de pineut, zowel qua financiën als woonklimaat.

  reageer
 • grove

   

  Denk dat die studenten er wel achter komen dat de ILS voor baan 05 weggelaten is door de heer Alders. die aanvliegroute loopt op 450 meter boven Almere. Geeft de Alders tafel straks weer voor jaren werk. Schiphol moet je in drie geluidszones verdelen die gebieden hebben van elkaar geen last. Daaruit zal dan blijken dat Schiphol nooit aan zijn limiet komt die vergelijkbaar is met een veld als London Gatwick met slechts één startbaan. Ik denk steeds meer dat er ergens wat aan de strijkstok blijft hangen, want dit onnodige vliegveld moet en zal er doorgedrukt worden.

  reageer
 • Dirk2

   

  Dat was toch allemaal berekend? Er is toch een business case? Waar dient de MER dan voor? Of de tekst klopt niet of het komt wat amateuristisch over allemaal.

  reageer
 • Soaring Eagle

   

  Ik hoop dat er een paar zweefvliegers zitten tussen die studentjes dan kunnen ze misschien voorkomen dat het zweefvliegveld bij Biddinghuizen weg moet

  reageer
 • Brombeer

   

  Alsof degenen die bezwaarschriften hebben ingediend allemaal nitwits waren zonder verstand van zaken. Nu mogen een paar studentjes de problemen oplossen achter de pc met Flight Simulator zeker?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • H-3

   

  Voor een kleine vergoeding kan het programma aangepast worden zodat het geluidsniveau aanzienlijk afneemt Mocht je elkaar niet meer kunnen verstaan tijdens een overvliegende 737 dan kan de luchthaven de schuld bij de studenten neerleggen

  reageer
 • Piet

   

  Als die studenten echt slim zijn zullen ze adviseren om van de uitbreiding af te zien. Oh nee, ze hebben een meerjarig contract...

  reageer
 • Jeroen

   

  En vertrekroutes dan? Die zorgen voor meer geluidsoverlast dan aankomst routes. Iets met stijgen en volgas geven.

  reageer
 • jan

   

  Moeten ze niet doen geen vliegveld in lelystad

  reageer
 • Maartje

   

  Volgens mij heeft u echt iets gemist hoor. Het is allemaal allang rond en het wordt toch echt een Internationale luchthaven. En niet zo een kleintje ook!

 • .\/\/.

   

  Da's te laat, vriend.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert