Verstekeling-aapjes naar laboratorium

ALMERE
Vijf Java-apen die anderhalf jaar geleden na een zeereis op een containerschip bij de Almeerse Stichting AAP waren beland, worden opgenomen in een laboratorium-fokprogramma van de overheid. De Stichting AAP zegt dit besluit te betreuren, maar kan er weinig aan doen omdat het ministerie van Economische Zaken nog steeds eigenaar van de dieren is.

De apen werden in augustus 2014 in beslag genomen in de haven van Rotterdam. Ze zaten op een schip dat vanuit Maleisië naar Nederland was gevaren. De dieren waren toen erg verzwakt. Volgens AAP zijn ze in Almere weer op krachten gekomen.

Omdat de dieren drager zijn van een herpesvirus, dat wellicht besmettelijk kan zijn voor mensen, waren de dieren niet te plaatsen bij een dierentuin. Ook kunnen ze niet terug de natuur in. AAP heeft aangeboden de dieren over te nemen, maar dat wilde het ministerie niet.

Hoewel de overheid de garantie heeft gegeven dat de vijf dieren niet voor proeven zullen worden gebruikt, vindt AAP dat de dieren niet in het laboratorium thuishoren.
 

reacties (2)

 • Antje

   

  Gewoon onderzoeken en verzorgen. Ze hebben Herpes en zijn een gevaar voor mens en dier. Dus dan maar beter de gelegenheid te baat nemen.

  reageer
 • Deetje

   

  Niet voor proeven gebruiken? Wat moeten ze dan in een laboratorium!? Laat ze desnoods inslapen maar naar een laboratorium? NEEEE

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert