Raad kritisch over rol wethouder bij oprichten Cultuurbedrijf

NOORDOOSTPOLDER
Raadsleden van alle partijen in Noordoostpolder zijn kritisch over de rol van wethouder Andries Poppe bij het oprichten van het Cultuurbedrijf. Dat bleek maandagavond tijdens een commissievergadering.

Naar aanleiding van een vernietigend rapport van de rekenkamer vroegen veel raadsleden zich af of het college wel de regie in handen had. Ook spraken sommige fracties van onvolledige en onjuiste informatie die zou zijn verstrekt aan de gemeenteraad. Wethouder Poppe antwoordde wel degelijk de regie in handen te hebben. En dat op sommige punten het proces beter had gekund.

Sinds 1998 werkte de gemeente Noordoostpolder aan het samenvoegen van het theater, het Muzisch Centrum, de Kunstuitleen en museum Schokland. Het samenbrengen in het Cultuurbedrijf heeft volgens de wethouder inmiddels 380.000 euro aan bezuinigingen opgeleverd.

reacties (3)

 • simpel

   

  Onder grote druk van de burgemeester werd het cultuurbedrijf gevormd. Zijn uitspraak bij de beslissing tot oprichting; "We praten er al 10 jaar over, nu moeten we doorpakken", zegt wat dat betreft genoeg. De burgemeester is hier niet opgetreden als voorzitter van de gemeenteraad maar als hulp-wethouder van Poppe. Daarom zullen het CDA, CU/SGP in alle gevallen Poppe laten zitten anders is de burgemeester ook zwaar aangeschoten wild. Dit heeft niets meer met democratie te maken maar alles met vriendjes politiek.

  reageer
 • stop

   

  Als de wethouder transparant wil zijn, komt hij met bewijs materiaal die zijn uitspraak van 360.000 bezuiniging aantonen. Nu lijkt het een vlucht naar voren, door te stellen zie je wel dat het werkt, terwijl de rekenkamer een heel ander beeld schept. Maar als zo vaak in de politiek, men roept veel maar presteert weinig. Politiek bedrijven is een kwaliteit welke maar weinigen is gegeven, en dus bepaald de ambtelijke top het vaak en daar is de kwaliteit ook veelal ver te zoeken.

  reageer
 • Zachte heelmeesters maken stinkende wonden!

   

  Nu dit alles de reveu passeerd zou men zich behoorlijk kunnen afvragen zit de juiste man op zijn plek.Dit geld zowel voor het College als voor de ambtenaren die het College adviseren. Dat de Rekenkamer van de gemeente de raad verwijt onzorgvuldig te zijn geweest in de beoordeling is wel heel erg makkelijk.Men had ook eerder aan de bel kunnen trekken als controller, dus de Rekenkamer laat hier ook een veer. De SP heeft destijds duidelijk aangeven zoals bekend dat plannen onvolledig waren hadden en toen hadden de alarm bellen moeten gaan werken!!Dit kritiek punt komt stelselmatig als rodelijn te voorschijn in de grote plannen van de gemeente N.O.P.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert