V&D Almere gaat donderdag weer even open

ALMERE
V&D in Almere gaat donderdag weer voor een paar weken open. Tot en met 22 april worden nog restpartijen van het failliete warenhuis verkocht met flinke kortingen. Een groot deel van de voorraad is volgens RTL Nieuws al verkocht aan grote opkopers.

Het was voor de curatoren nog lastig om voldoende personeel te vinden om weer aan de slag te gaan, omdat veel oud-werknemers daar geen zin meer in hebben. Daarom is er via een extern bureau personeel ingehuurd.

reacties (14)

 • .\/\/.

   

  De enigen die hier beter van worden zijn de schuldeisers van de failliete firma, dus in ieder geval niet SUN Capital. De kans is groot dat wie daar iets koopt in feite iets van de Belastingdienst koopt.

  reageer
 • RQ

   

  Ik ben benieuwd wie er van deze leeg-verkoop beter wordt. De leveranciers van de spullen of SUN-Capital. Ik ben bang dat het de laatste is en dan moet deze hele laatste opening geboycot worden. Het zal best wrang zijn dat de afzonderlijke leveranciers hun spullen goedkoop de winkel uit zien gaan terwijl zij zelf nooit meer betaald krijgen. Beter was geweest wanneer de leveranciers zelf de mogelijkheid hadden gekregen om hun eigen spullen te verkopen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  We kunnen meevoelen met de ontslagen medewerkers van V&D, maar uiteindelijk is die ouderwetse warenhuisformule niet rendabel gebleken. Er is dan volgens mij vanuit het oogpunt van de consument niets onoorbaars aan wat jij 'lijkenpikkerij' noemt. Het is niets meer of minder dan kijken of er in die winkel iets voor een interessante prijs/kwaliteitsverhouding te krijgen is. Dat doet de consument dagelijks en overal, waarom zou dat in dit specifieke geval dan niet mogen? De koper stemt altijd met zijn voeten.

  reageer
 • Alijda

   

  Precies. Waarschijnlijk willen veel werknemers wel. Maar ze mogen niet. Anders moet het uitzendbureau die ontslagvergoeding betalen. En dat willen ze niet.

  reageer
 • Jacob

   

  De oud-werknemers moeten zelf maar hun belangen afwegen tegen hun gevoelens van eigenwaarde. De consument in deze moet zich echter niet schuldig maken aan "lijkenpikkerij". in de wetenschap dat de opbrengst van het verkoop naar de schuldeisers gaat en niet naar de oud-werknemers. Daarnaast behoeft de consument niet met zijn/haar V&D cadeaubon aan te komen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jan

   

  "Het was voor de curatoren nog lastig om voldoende personeel te vinden ... omdat veel oud-werknemers daar geen zin meer in hebben." Nog even naschoppen, en voor het gemak maar niet melden dat ex personeel met een dienstverband tot 22 maanden wel welkom zijn omdat er anders weer gedoe is met ontslagvergoedingen. Pffff..

  reageer
 • Yousaiitaimplayit

   

  Moeite om te komen kijken en shoppen niet waart dus, de opkopers zijn ons voor geweest. Zelfs sommige kringloopwinkels maken tegenwoordig gebruik van opkopers, daarmee hal je de continuïteit uit je onderneming.

  reageer
 • Derrick

   

  Ik begreep dat het helemaal niet lastig was om personeel te vinden, maar dat de oude getrouwen om arbeidsrechtelijke redenen niet mogen. Dit omdat er dan een hogere uitkering op het spel staat. Trieste bedoeling.

  reageer
 • Nol

   

  Nee, tuurlijk hebben deze mensen daar geen zin meer in!! daar zijn ze dan wel weer goed voor!

  reageer
 • Frenky

   

  Graag of niet hoor. Mensen vinden we altijd wel.

  reageer
 • Frans

   

  Of is het een wat journalistieke weergave van een meer neutrale melding door de curatoren? Het is geen letterlijk citaat.

  reageer
 • fred

   

  precies!

  reageer
 • Alex k

   

  Het ligt iets anders, omroep F Lees u eerst een btje in

  reageer
 • willem-stad

   

  "Het was voor de curatoren nog lastig om voldoende personeel te vinden ... omdat veel oud-werknemers daar geen zin meer in hebben." Verachtelijke denigrerende constatering van deze rijkelijk beloonde afhandelaars ,die wel een cursus empathie mogen volgen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert