Frisse blik studenten helpt luchthaven

LELYSTAD
De frisse blik van studenten maakt het voor Lelystad Airport interessant om hen te betrekken bij de ontwikkeling van de luchthaven. Dat zegt Douwe Kerstens van de Hogeschool van Amsterdam.

Sinds februari werken de luchthaven en de Aviation Academy van de hogeschool officieel samen. Drie studenten lopen op dit moment stage om mee te denken over processen op de luchthaven. Zo heeft één student een computermodel gemaakt, waarin wordt getoond hoe de vliegtuigen het meest efficiënt bij de terminal kunnen worden afgehandeld. Een andere student onderzoekt hoe straks de kleine en grote vliegtuigen met elkaar de luchthaven kunnen gebruiken.

In elk geval totdat de uitbreiding in april 2018 lopen studenten stage bij de luchthaven.

reacties (15)

 • Frits1

   

  En voor wie praat jij dan? En erg fijn dat je alles zeker weet........Sneu voor al die tegenstanders v H vliegveld die op de bijeenkomsten waren waar "vriend" Alders probeerde de mensen zand in de ogen te strooien en voor de rest nog wat feitelijke onwaarheden verkondigde.

  reageer
 • Frits1

   

  Keep om dreaming, of wordt eindelijk wakker. Het zal nauwelijks banen opleveren(worden verplaatst vanaf Schiphol of geautomatiseerd). Gaat tenminste de eerste 15 jaar ( volgens hun eigen berekeningen) geen winst maken. En wat betreft het geld dat volgens u bij Schiphol zit: de staat is de grootste aandeelhouder van Schiphol (dus onze belastingcenten), mag u raden waar de uiteindelijke verliesrekening terecht komt!

  reageer
 • dave

   

  praat aub voor je eigen, want ik weet zeker dat jij/jullie ruim in de minderheid zijn.

  reageer
 • Dj vd Berg

   

  Kunnen ze ook nadenken hoe ze de kleine luchtvaart ruimte kunnen geven? De situatie is dat de zweefvliegclubs Flevoland en Noordoostpolder weg moeten. En waarom vliegtuigen voor Lelystad al in het gebied Lemmer, Steenwijk, Meppel, Lemelerveld etc al op 900 meter gaan vliegen? Om voor extra overlast voor de bewoners te zorgen?

  reageer
 • lelystedeling

   

  De hoogste prioriteit LUCHTVERKEERSLEIDING !

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Werkgelegenheid

   

  Laat ze nadenken over het vinden van geschikt medisch personeel voor de behandeling van de longpatiënten als gevolg van de microfijnstof productie van het vliegveld

  reageer
 • Jan

   

  Hou toch op met dat vliegveld er zijn vliegvelden in nl die dat beter kunnen

  reageer
 • Thomas

   

  Dit is feitelijk verdringing op de arbeidsmarkt. Banen die voorheen vervuld werden door betaalde krachten, worden nu dus gedaan door studenten die onder het mom van stage, gedwongen worden om 40 uur per week voor niets te werken. Zowel het onderwijs als de arbeidsmarkt verliezen hierdoor.

  reageer
 • .\/\/. 2.0

   

  Als het vliegveld er eerst maar is, vergelijken met andere kleine vliegvelden is niet aan de orde, dit wordt een onderdeel van schiphol. En daar zit geld. Mooie stimulering voor de economie.

  reageer
 • Johan10

   

  Laatste berichten uit Groningen gezien? Vliegveld Eelde niet rendabel. Misschien te koop voor € 1,- Hoe ging het ook alweer daar in Maastricht? Wakker worden: tijd van dromen is voorbij...

  reageer
 • Tsja

   

  Gewoon alles van Schiphol overnemen daar werkt alles prima. Dit is echt weer Hollands op z'n smalst. We gaan het wiel opnieuw uitvinden.

  reageer
 • Henk

   

  Studenten mogen voor hun studie meedenken aan een groot project. Knap dat je daar een negatieve draai aan kan geven. Ik ben geen politicus!

  reageer
 • Frits1

   

  Kunnen ze alle miskleunen mooi op die betrokken studenten afschuiven. Goeie professionele aanpak hoor, er zijn ook echt geen belangen van de bewoners in Flevoland mee gemoeid! Nou ja,....diezelfde bewoners zijn tzt wel de dupe van dit vliegveld. En de voorstanders....vooral politici, hoor je straks niet meer.

  reageer
 • Dirk2

   

  Mooi initiatief!

  reageer
 • Wijnschenk

   

  Laat ze even nadenken over luchtverkeersleiding die ie er waarschijnlihk niet op tijd......

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert