Werkstraf geëist tegen 'te amicale' militair

De openbaar aanklager bij de militaire rechtbank in Arnhem heeft een werkstraf van 40 uur geëist tegen een militair uit Lelystad die in 2014 stagiaires zou hebben aangerand.

De Lelystedeling zou op de kamer van de jonge vrouwen, die stage liepen op marineschip de Zeven Provinciën in Den Helder, hun billen en borsten hebben betast. Ondanks herhaaldelijk verzoeken om te vertrekken, bleef hij op de kamer. Volgens de verdachte was er sprake van 'een vriendschappelijke stoeipartij zonder seksuele intentie'.

Eén van de slachtoffers raakte naar eigen zeggen zo van slag van de aanranding dat ze stopte met haar opleiding. Ze wil een schadevergoeding van 2000 euro. De militair is sinds het voorval geschorst. Welke straf de rechter oplegt, hoort hij op 2 mei.

reacties (1)

 • glenn

   

  Hopelijk zet dit alle vrouwen in de marina aan aangiftes te doen. Dit speelt zich namelijk al jaren af. Wat vrouwen al niet door moeten staan op zo'n schip om een rang hoger te verdienen.

  reageer
 • Jan

   

  Die laatste zin, rang hoger verdienen. Zijn ze zelf bij, en vrouwen weten donders goed dat mannen nou eenmaal een zwak hebben voor vrouwen.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert