Koningsdagvieringen gaan door ondanks slecht weer

FLEVOLAND
De viering van Koningsdag gaat op alle plaatsen in Flevoland gewoon door, ondanks de slechte weersverwachting. Wel zijn de programma's her en der aangepast.

In Biddinghuizen is besloten de buikschuifbaan af te zeggen. Ook zijn de spelletjes aangepast zodat ze in een tent gespeeld kunnen worden. Het traditionele kampioenschap eieren gooien gaat wel gewoon door.

In Dronten is maandag de hele dag hard gewerkt aan het opbouwen van het Tentfeest, dat dinsdagavond om 21 uur begint. Om de Koningsdagvierders warm te houden, zijn kachels geleend van de gemeente.

Warme lucht is ook nodig in Zeewolde, waar de Oranjevereniging voor het eerst geen grote tent maar alleen een shelter heeft neergezet. Om het toch comfortabel te maken, worden blowers gehuurd. Op de vrijmarkt in Zeewolde zijn tenten eigenlijk niet toegestaan maar de organisatie heeft wegens de slechte weersvoorspelling toegezegd niet te streng te zullen controleren.

reacties (4)

 • truus

   

  Noordoostpolder is volgens mij ook Flevoland

  reageer
 • Monique

   

  27 april zit nog niet in mijn systeem. Eeuwig zonde dat Willem Alexander 30 april heeft ingeruild. Ook voor de toeristen sneu.

  reageer
 • Havenaar

   

  Biddinghuizen, Dronten, Zeewolde.... Almere, Lelystad ???

  reageer
 • Ab

   

  Ik blijf lekker thuis.

  reageer
 • Rolf

   

  Ok Ab, goed dat je het even laat weten...

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert