Geen stormloop op snel internet in buitengebied

MARKNESSE
Nog maar 15 procent van inwoners en ondernemers in het buitengebied van Noordoostpolder en Urk heeft zich tot nu toe aangemeld voor snel internet. Dat bleek maandagavond tijdens een bijeenkomst in Marknesse over glasvezel.

Het bedrijf FiberFlevo wil glasvezel aanleggen in het buitengebied op voorwaarde dat minimaal 60 procent van de inwoners en ondernemers zich aanmeldt voor het project. Dat zijn 1900 aansluitingen. Deelnemers kunnen zich tot 16 mei aanmelden. 

FiberFlevo heeft tot nu toe zes informatiebijeenkomsten hierover gehouden in verschillende dorpen in de Noordoostpolder. De komende tien dagen zijn er nog vijf bijeenkomsten. Het is de bedoeling om mensen over de streep te trekken voor snel internet. 

FiberFlevo verwacht dat het aantal benodigde aansluitingen uiteindelijk wordt gehaald. 
 

reacties (22)

 • avd

   

  Misselijk toch om vlaggetjes te plaatsen bij bewoners die meedoen. Met als doel???? Ik Doe niet mee. Krijg ik nu een rood vlaggetje....

  reageer
 • Jos

   

  Ik ben gisterenavond op de informatie bijeenkomst bij Chez geweest en het lijkt wel alsof het z.g. "vastrecht" veel mensen afschrikt. Maar zet je echt al je huidige / vergelijkbare kosten op een rijtje (zoals ook ik heb gedaan), dan zit er echt niet veel verschil tussen. In sommige gevallen (bv TV via de schotel) is het aanbod wellicht zelfs goedkoper. Ook het prijsverschil met een overigens niet eens gelijkwaardig (100/100) glasvezel abonnement in Emmeloord is goed te overzien. Ongeveer een tientje in de maand, zonder bellen. Op veel adressen (waaronder het onze op de Zwartemeerweg) is slechts 3.5Mb down en 0,35Mb up het maximaal haalbare. Vaak (meestal) is dat veel minder. En gaan bv onze buren een filmpje downloaden, dan gaat bij ons spreekwoordelijk "het licht uit" (maar ook vice versa natuurlijk). Mijn vrouw zit op dit moment via Netflix een filmpje te kijken. De buren kunnen het nu dus 'schudden'. En wanneer ik nu zou besluiten een bestandje te gaan downloaden, dan staat de film ook gelijk stil. Kortom, soms een bron van irritatie, die eenvoudig kan worden opgelost (niet downloaden, of de buren op vakantie sturen kan natuurlijk ook). Maar ja, zonder die 60% blijven we met zijn allen die internetsignalen voorlopig door de polderklei ploegen. Dus.... ?

  reageer
 • Albert

   

  Over solidariteit gesproken, waar de wethouder zijn mond van vol heeft. Alle bebouwde kommen hebben gratis hun kabel aansluiting. Laat alle inwoners 1 euro betalen en het probleem van de medebewoners in het buitengebied is opgelost en voor hen betaalbaar geworden.

  reageer
 • Buitengebied

   

  Inderdaad.. TE DUUR!. Wordt gewoon een oor aangenaaid. Bij alles in 1 pakket kun je via uitzending gemist wel 1 dag terug kijken.. voor extra 9,95 per maand kan het ineens 7 dagen..(en natuurlijk nog wat meer dingen er bij) en zo kan ik nog wel tydje doorgaan..overal extra voor betalen. Het is gewoon te doen om veel geld te verdienen, met als verhaal.. "het buitengebied.." Woon ook in buitengebied met gelukkig redelijk internet. Ik doe niet mee! Komt vanzelf wat anders.

  reageer
 • Japie

   

  Ga ik doen,eerst de kat uit de boom kijken.Er zitten bij die zo genaamde"ambassadeurs" een stel met hele grote €-tekens in de ogen,oppassen geblazen!

 • Klaas

   

  Hoe lang kun je nu een uitzending terugkijken? Niet. Precies. Het hele waarom glasvezel is.... Millennium internet snelheden, wij kregen 12 jaar geleden adsl snelheid is nog nooit omhoog gegaan. YouTube filmpje in een keer doorkijken??? Dan moet ik hem laten laden. Zeer uitgebreid gaan zitten schijten en dan als in geluk heb, kan ik in 1 keer doorkijken. Niet gek dat in 20gb mobiel internet bundel heb en ook verbruik per maand

 • Abootje

   

  Over een paar jaar gaat alles via de lucht. 5g werpt glasvezel terug naar het stenen tijdperk. Betaal maar 20 per maand vastrecht, het duurt meer dan 7 jaar voor je het hele bedrag er uit hebt.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jo

   

  Mooi verhaal dat veel mensen na een jaar hun abonement weer opzeggen,maar die mensen hebben een werkend alternatief namelijk kabel. Als ik in de stad zou wonen koos ik ook niet voor glasvezel,maar gewoon voor de kabel altijd 4 x sneller als in het buitengebied noordoostpolder.

  reageer
 • Men praat langs elkaar.

   

  De vaste telefoonkosten worden voor de kleine gebruiker in verhouding met de concurrent kostbaar.

  reageer
 • Pimpernel

   

  Het is bizar te vernemen dat onze wethouders er mee ingestemd hebben alleen de bebouwde gebieden zoals de dorpen en Emmeloord te voorzien van glasvezel, inplaats een offerte neer te leggen waarbij alle partijen dus iedere burger dezelfde rechten wordt toe gekend. De wethouders houden nog steeds een klassenstelsel in ere, met tweederangs burgers althans zo profileert deze gemeenteraad zich. (discriminatie) Inplaats te zeuren om ook mee te mogen participeren, kan men beter gaan procederen.

  reageer
 • Bas

   

  Omdat Reggefiber, lees KPN hier geen brood in ziet. En bij zulks eis niet eens in de bebouwde kom dit zou aanleggen. We zien het gesmuigel van: in deze buurt wordt het niet aangelegd, zogenaamd te weinig aanmeldingen. Nou de 30% wordt nergens gehaald en is alleen een manipuleer truucje. Indien het te duur wordt, gooit KPN het op zogenaamd niet genoeg aanmeldingen. De aanleg van glasvezel ligt ook vrij stil omdat het te kostbaar wordt. 75% zegt het namelijk na 1 jaar weer teleurgesteld op

 • Dick Offringa

   

  Niet gebonden zijn aan één aanbieder (Solcon) maar de mensen de mogelijkheid bieden bij hun eigen internet provider te blijven (geen contract hoeven opzeggen) zou het aantal aanmeldingen een behoorlijk stuk kunnen verhogen.

  reageer
 • Nopper

   

  Het betreft een open lijn, als het glasvezelnetwerk is aangelegd en opgeleverd kunnen andere aanbieders (lees: kpn, tele2, enz.) zich ook aanmelden om hun diensten te verspreiden via datzelfde glasvezel aan de bewoners. Kwestie van geduld en tijd.

 • Bas

   

  Bij ons in de Landstrekenwijk in Lelystad was een paar jaar geleden een hele ophef over glasvezel. Als ik zo om mij heen hoor heeft bijna iedereen dit alweer opgezegd. Dus zo zaligmakend is het blijkbaar helemaal niet.

  reageer
 • erik

   

  waarom zou men snelle internet willen? downloaden en uploaden is verboden geworden in nederland.en typen gaat echt niet sneller met snelle internet.en om het te doen voor je wiffi is het ook niet waard.je schaft een dongle aan.praidpay kaartje er in en je hebt zoveel mb internet gratis en is een stuk goedkoper

  reageer
 • Jo

   

  Het is te hopen dat die 60%gehaald wordt,en dan straks niet piepen dat de buren wel glasvezel hebben en u niet. Later aansluiten zal altijd duurder zijn. Ik doe voor 100% mee,en ik wil iedereen oproepen om de noordoostpolder op de digitale snelweg aan te sluiten. En als u de aansluitkosten en het abonement te duur vind kijk dan eens naar uw mobile telefoon kosten inclusief dure iphone.

  reageer
 • Antje Ha

   

  Mensen, neem gewoon een eigen Satelliet-set voor Internet. Werkt als een tierelier en kost helemaal niet zo veel. Je kan ook samen doen met buren etc.

  reageer
 • jan

   

  Ik KAN ook heel veel mitsen en maren opschrijven maar..... de kosten wegen niet op tegen de voordelen. Zit nu bijna aan einde van de bestaande lijn. Heb wanneer niemand in de buurt internet gebruikt in gunstigste geval pakweg 1,5 mb. Zondags is internet totaal niet mogelijk, dan is de lijn overbezet. Ik zou wel knettergek zijn om deze kans niet te benutten. Uiteraard heb ik direct mij aangemeld. Ja, kan ook roepen dat de gemeenschap maar moet betalen of uit potje dit of dat maar IK wil graag buitengebied wonen. Zeur toch ook niet om brandstofvergoeding omdat de winkels verder weg zitten. Of dat ik meer OZB betaal dan rijtje in Emmeloord. Ben ontzettend blij met deze kans en je moet wel een rund zijn als je voor die paar centen niet bij die 1900 aansluitingen wilt behoren. Dus verwen jezelf éénmalig met een aansluiting en dan maar een vakantie niet naar China, Alaska , Amerika of zo. Wedden dan je je vakantie dan online veel sneller kunt afsluiten per glasvezelkabel!

  reageer
 • Dirkz Zaan

   

  Misschien kunt u met een bandbreedte regelende router wel wat buren aansluiten. Max 5Mb/s tegen Euro 29,95 per maand :) Dan kunt u over een poosje naar Canada met vakantie.

 • De ingenieur

   

  FiberFlevo is naïef optimistisch. Belangrijk is dat de mensen niet willen betalen maar wel een grote broek aan hebben. Het zal toch Greenet.nl worden voor de mensen die echt willen. Die willen graag in de NOP aan de gang. Meld je daar aan. Het is niet eens duurder dan Internet in de woonwijken.

  reageer
 • A.

   

  Die aanlegkosten zijn veel te hoog. Zeker voor de particulier! Daarnaast kost alles in een nog eens fors meer dan bij concurrenten. Daar verdienen ze het aanleggen ook al mee terug! Het wordt natuurlijk niet tegen de kostprijs aangeboden. Maar je mag ook kiezen voor nog eens 20 euro per maand er bij op waardoor ik bijna 100 euro per maand kwijt zou zijn. Daarnaast zitten mensen als ze over willen stappen nog eens vast aan lopende contracten. Ook daaraan wordt niets gedaan.

  reageer
 • Klaas

   

  Je hoeft niet het superdikste ultra mega snelle turbo pakket te nemen. Ik bedoel, wat is het nut van een 250/250 verbinding? Kan het mij alleen voorstellen mits alles ssd is

 • Pimpernel

   

  Geen wonder, het aansluiten op de riolering heeft ook duizenden vergadermomenten en tientallen jaren geduurd om een en ander in het buitengebied te realiseren. De samenlevingsfaciliteiten houden doorgaans op bij het bordje einde bebouwde kom.

  reageer
 • Realisten ??

   

  Eerlijk gezegd is het sneu voor de initiatiefnemers want men had beter verwacht.Het was misschien ook te voorspellen de bedragen zijn te hoog.De gemeenten hadden meer kunnen investeren door de scholen erbij te betrekken.Maak van de Noordoostpolder en Urk een uniek digitaal netwerk juist voor de ontwikkeling van onze jeugd. Probeer uit de comfort zone te komen. Colleges trek hiermee ook de bedrijven naar de polder.De toekomst vergt dat men voor WERKBEHOUD gaat.Men had toch een geldpotje gekregen omdat de Zuiderzeelijn niet doorging.Alleen een haven maken van dit geld is niet in het belang van iedereen.Het digitaal maken van de Polder wel. DAT is WERKGELEGENHEID scheppen.

  reageer
 • Hans

   

  Internet? Ik ben al blij dat de fax het doet! Ik ben niet ouderwets hoor, ik heb ook al jaren een iPhone, maar in Nagele kan ik er alleen mee bellen.

  reageer
 • Jos

   

  Dat zegt nogal wat. Het is daar een compleet andere wereld dus

  reageer
 • avd

   

  Voor een sneller internet ruim 1700 euro betalen is belachelijk. Trouwens waarom is het alles in 1 pakket voor het buitengebied 4 euro duurder dan een alles in 1 pakket dat op de site van Solcon wordt aangeboden voor 49,75 euro??. Nee dit gaat hem niet worden. Subsidie in deze zou in ieder geval voor de particulier op z'n plaats zijn.

  reageer
 • Carla

   

  Eerst de aansluiting maar eens goedkoper maken, dan wordt de 60% wel gehaald! Voor privéaansluiting is 1750 euro is nl een veel te hoog bedrag.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert