'Hotel NOP voldoet niet aan voorwaarden'

BANT
Hotel Noordoostpolder voldoet niet aan de voorwaarden zoals die door de gemeente zijn gesteld. Dat blijkt uit onderzoek van Omroep Flevoland. Uit stukken die de omroep via de Wet Openbaarheid Bestuur heeft verkregen, blijkt dat de registratie van gasten niet goed op orde is.

In het hotel verblijven vooral Polen en passanten kunnen er geen hotelkamer boeken. Ook kunnen passanten geen gebruik maken van het restaurant, terwijl dat wel onderdeel is van de vergunning die de gemeente heeft gegeven.

De rechter buigt zich nog steeds over de bezwaren van omwonenden. Zij vinden dat er geen sprake is van een regulier hotel. In een tussenvonnis heeft de rechter aangegeven dat de gemeente onvoldoende kennis heeft over het hotel. De gemeente heeft onlangs aanvullende informatie aan de rechter verstrekt.

reacties (8)

 • Pimpernel

   

  JUIST, anders had er een echt "Hotel" gestaan met een echte realistische prijsstelling zoals een echte hotel accommodatie etc. JUIST het zijn de diverse wethouders welke hun stemmers tevreden willen houden ten koste van ..... Ook arbeidsmigranten dienen te worden opgenomen in onze samenleving met alle kosten daaraan verbonden zoals ook wij dit ondergaan, zodat de boer óók deze mensen volgens de hier geldende normen en waarden behandeld dus bijvoorbeeld minimale cao lonen en regels hanteert. De lagere maar zeker weten ook de hogere overheid onderhouden opzettelijk met voorbedachte rade een schaduw economy en zouden daarvoor terecht moeten staan, maar helaas ons OM functioneert niet meer zoals zou moeten in een democratie.

  reageer
 • Dirk Zaan

   

  Meestal zijn bewoners veel activiteit bij een hotel of restaurant. Men is altijd overal tegen. Nu heb je wat vaste logees en zou het weer niet goed zijn. Men wil gewoon helemaal geen hotel.

  reageer
 • Carry

   

  Hebben sommige wethouders hier soms belang bij ivm goedkope arbeiders?? Volgende keer allemaal gaan stemmen en dan niet op de zittende partijen. Is de enige manier om iets te veranderen. Maar daar de meeste mensen te beroerd zijn om van hun stemrecht gebruik te maken

  reageer
 • Antje Ha

   

  In het Nederlands zou je schrijven: "De gemeente geeft nog geen opening van zaken" "Een boekje open doen" kun je niet in omgekeerde zin gebruiken. De zegswijze is juist "een boekje open doen"

  reageer
 • Steven Koestal

   

  Bestuurders letten niet op. Op een gegeven moment komt de buurt in opstand en slaat de vlam in de pan. En dan reageert B&W ontsteld. Vreemd hè ...

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Zoveelste debacle in de Noordoostpolder !

   

  Helaas zijn er enkele politieke partijen in een tunnelvisie van nepotisme. De voortdurende gedragingen die een immorele schijnvoomheid geven ondermijnen de openheid van de democratie.Deze kenmerken maken een besluiteloze college.Door op deze voet door te gaan ziet de burger met lede ogen zijn vertegenwoordigers respectloos met de democratie omgaan.Het is dan ook niet verbazend dat geheim en stiekem op de loer ligt om je hachje te redden.Deze facetten komen steeds tot een climax in de Noordoostpolder ,dan kun je veronderstellen dat het moraal van geloofwaardigheid de politiek ondermijnt.Wie keert het tij???

  reageer
 • Willem

   

  Knoeiende wethouders, burgemeester vindt het best en verklaard alles geheim. Democratie bestaat niet in de NOP, alleen cliëntelisme maar de bestuurders weten niet eens wat dat is.

  reageer
 • Theo

   

  Ja openheid van zaken werkt. Geen openheid van zaken geven wil zeggen dat er dingen niet kloppen. Maar dat wisten we in bant al wel. En nu maar weer zien hoe we de regeltjes kloppend kunnen praten.......of niet .....gemeente NOP.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert