Subsidie voor initiatieven langs het water

FLEVOLAND
Het Waterschap Zuiderzeeland trekt 25.000 euro uit voor drie kleine projecten langs het water.

Stichting Op de kuierlatten krijgt subsidie voor het plaatsen van borden met waterinformatie langs boerenwandelpaden. Dit zijn paden waarover je dwars door boerenland kunt lopen om kennis te maken met boerenbedrijven. Hengelsportvereniging Het Poldervoorntje in Emmeloord krijgt geld voor de aanleg van een pad en een picknickplaats bij de Enservaart. De gemeente Zeewolde krijgt subsidie voor de aanleg van een trailerhelling aan het Woldstrand.

De 25.000 euro komt uit het Dijk- en Waterfonds. Iedereen die een goed idee heeft mag een beroep doen op dit fonds. Het waterschap beslist of er een bijdrage geleverd wordt.

reacties (2)

 • .\/\/. 2.0

   

  Het waterschap dat honderden miljoenen spendeert aan luxe kantoren op A locaties geeft nu geld aan burgers? Het bedrag is een lachertje vergeleken met hun exorbitante uitgaven aan eigen panden en personeel. Het waterschap heeft zelfs een gekozen bestuurslaag die bestaat uit politieke partijen. Het wordt tijd dat het waterschap wordt ondergebracht bij rijkswaterstaat. Tientallen miljoenen besparing in een klap.

  reageer
 • Rob

   

  Idee? Doneer aan initiatieven zoals het Belevenissenbos door heel Flevoland heen. Leuk en toegankelijk voor jong en oud, arm en rijk. Prachtig om te zien hoe ze daar met enkele touwen en hergebruik van natuurlijke materialen een oergezellige bezigheid weer nieuw leven hebben ingeblazen. Topinitiatief!!

  reageer
 • Jan Nieuwenhuis

   

  Dat is in het verleden al gebeurd; zowel voor het watersysteem in het Speelbos Urk alsook een opvoerpomp in het Belevenissenbos in Lelystad en het speelkunstwerk de Waterspin daar zijn bijdragen door het waterschap geleverd. Nieuwe initiatieven zijn natuurlijjk altijd welkom en het gaat om cofinanciering, dus er moet ook "eigen geld" ingestoken worden.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert