"Meer doen om vluchtelingen aan de stad te binden"

LELYSTAD
De gemeente Lelystad moet meer doen om vluchtelingen uit de noodopvang te binden aan de stad. Dat vindt een groep inwoners die als vrijwilliger met vluchtelingen werkt.

De vrijwilligers merken dat vluchtelingen staan te popelen om de draad van het gewone leven weer op te pakken. Als ze daar niet de kans toe krijgen, leidt dat tot onnodige frustratie. Vluchtelingen zouden bijvoorbeeld nu al kunnen beginnen met het leren van de taal en met het verkennen van de stad. Ook zou de gemeente met het COA moeten regelen dat de vluchtelingen al vanuit de noodopvang in Lelystad met hun asielprocedure kunnen beginnen. Daardoor zouden bijvoorbeeld kinderen ook langer op de scholen kunnen blijven, waar ze pas een paar maanden geleden geplaatst zijn.

De vrijwilligers gaan volgende week een brief met deze ideeën aanbieden aan burgemeester en wethouders.

reacties (8)

 • Vinnie

   

  Dit kost ons Nederlanders alleen nog maar meer geld. Laat ze lekker naar huis gaan er is hier geen eens wek voor ons eigen volk laat staan voor die gelukzoekers.er zijn genoeg Nederlanders die het heel moeilijk hebben laten we daar eerst voor zorgen.

  reageer
 • Jacob

   

  Er moeten meer inspanningen verricht worden om de zogenaamde vkuchtelingen weer naar hun thuisland te laten terugkeren. Daar valt heel wat op te ruimen en men hoeft zich derhalve voorlopig niet te vervelen.

  reageer
 • Anna

   

  Mee eens, geef die mensen wat te doen. Dan lopen ze niet steeds doelloos heen en weer langs mijn woning en rondjes door de wijk. Ik zit angstig te kijken naar de dag dat dit omslaat naar negatief gedrag.

  reageer
 • Mijzelf

   

  Een heftige situatie voor de vluchtelingen lijkt mij. Helaas is NL niet eens in staat haar eigen inwoners op normale wijze te helpen; ik heb 2 zorgkinderen en moet dit jaar voor de 5e keer verhuizen (uit nood ben ik in een veel te dure, particuliere, huurwoning gaan zitten waar ik verplicht werd een jaar te blijven, m'n spaarpotje begint ook op te raken..). Voor kinderen met autisme is elk jaar verhuizen ook erg veel! Ik wens de vluchtelingen het allerbeste maar in NL zijn ook veel schrijnende gevallen (nee, ik wijs hierbij niet naar mijzelf) die hulp nodig hebben en het niet krijgen.

  reageer
 • Frank

   

  "Meer doen om vluchtelingen aan de stad te binden" ....mooie omschrijving....want anders lopen de vluchtelingen zeker weg....?

  reageer
 • Barbara

   

  Luister wat die mevrouw te vertellen heeft, dan snap je misschien beter wat haar boodschap is..

 • laat alle reacties zien
 • wijnschenk

   

  Beetje vreemd dit bericht. statushouders in hotel (26). krijgen al weken les nederlands. ook werken zij in het groen. willen graag een gewone baan maakt niet uit wat.

  reageer
 • Fred de Vries

   

  We weten dat er een 'tsunami' aan vluchtelingen over ons land is gekomen en nog gaat komen. Je kunt voor de grens gaan liggen maar die hou je niet tegen. Het is daarom slimmer dat, wanneer je ze opvangt, dat dan ook goed te doen om narigheid in de toekomst te voorkomen. Dit initiatief helpt hier zeker bij!!

  reageer
 • Ras

   

  Je houd ze niet tegen inderdaad maar als je iedereen wil opvangen is Nederland veel te klein er zijn daar nog miljoenen die de oversteek uit financiële belang willen maken. Wat ga je doen ze hier allemaal uitnodigen.

 • Barbara

   

  Mooi geschreven Fred de Vries. Er wordt in het interview gevraagd om handtekeningen van medeondersteuners van dit plan die aangeboden zullen worden in raadsvergadering volgende week. Nogmaals waar kan ik als burger mede ondertekenen als je geen Facebooker bent?

 • De Vries

   

  Geef de mannen allemaal een schoffel en laat ze de plantsoenen onderhouden. Van mij krijgen ze frisdrank als ze het hier doen, want de gemeente doet er niets aan!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert