"Gemeente doet genoeg om internationale bedrijven te trekken"

ALMERE
De gemeente Almere doet voldoende om buitenlandse bedrijven naar Almere te trekken. Dat zei wethouder Mark Pol tijdens de Politieke Markt na kritiek van de PvdA. Die partij vroeg zich af of Almere wel voldoende voordeel haalt uit het samenwerkingsverband Amsterdam Inbusiness. Daarin werken de gemeenten Amsterdam, Almere, Amstelveen en Haarlemmermeer samen om een aantrekkelijk vestigingsklimaat te creëren voor internationale bedrijven.

De PvdA vindt dat te veel bedrijven kiezen voor Amsterdam in plaats van Almere. De wethouder is daar juist blij mee. Hij ziet liever dat bedrijven zich daar vestigen in plaats van Rotterdam of Eindhoven. Internationale bedrijven in Amsterdam leveren namelijk werkgelegenheid op voor Almere. Internationale bedrijven in Eindhoven niet.

Volgens de wethouder werkt de gemeente ook hard om meer buitenlandse bedrijven naar Almere te lokken. Bijvoorbeeld door goed contact te houden met ondernemingen die al in de gemeente gevestigd zijn. Dat contact zorgt weer voor nieuwe bedrijfsvestigingen, aldus de wethouder.

reacties (5)

 • Henk

   

  Een wethouder die zegt dat de gemeente Almere genoeg doet ? Da's vreemd, toch. Laat anderen dat beoordelen. De gemeente Almere doet zeker genoeg. Maar dan aldus het gaat om lullige bekeuringen uitschrijven door de bijzondere overijverige ambtenaren van het toezichtsbataljon.

  reageer
 • michael

   

  Dat is waar Frans. Maar bij deze wethouder krijg ik het gevoel dat hij maar in zijn stoel achterover leunt i.p.v. meer moeite te nemen om bedrijven deze kant op te halen, en hij kan wel willen dat bestaande bedrijven moeten groeien maar nieuwe bedrijven in de stad is ook belangrijk.

  reageer
 • ron

   

  hij suggereert dat er hierdoor 'niks' of minder in rotterdam en eindhoven komt ? laat hem dat eerst even bewijzen

  reageer
 • Frans

   

  Dat is zo Michael. Maar het is uiteindelijk het bedrijf zelf dat kiest waar het wil zitten.

  reageer
 • michael

   

  Zou toch handig zijn meer werkgelegenheid in almere te hebben i.p.v iedereen maar in de auto of trein naar Amsterdam

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert