Dronten luistert niet naar de provincie

FLEVOLAND
Dronten legt het standpunt van de provincie Flevoland over permanent wonen in vakantieparken naast zich neer. Dit ondanks het feit dat de provincie er bij de gemeente meerdere malen op aandrong om haar plannen te herzien.

Het conflict tussen Dronten en de provincie draait om de recreatiewoningen op het complex Zuiderzee op Zuid bij Biddinghuizen. Om de verkoop van die woningen te stimuleren wil de gemeente permanente bewoning toestaan. De provincie is daar fel op tegen omdat ze geen nieuwe dorpskernen in Flevoland wil laten ontstaan.

In december dreigde gedeputeerde Lodders daarom een stokje voor de plannen te steken. Het college van B en W in Dronten lijkt zich daar niets van aan te trekken, want ze vraagt de gemeenteraad om met permanent wonen in te stemmen. De raad vergadert in juni.

reacties (7)

 • Majanna de Jager

   

  Ik denk dat de gemeenteraad van Dronten er goed aan doet de relatie van de gemeente met aannemersbedrijf Bramer te betrekken bij haar afwegingen.

  reageer
 • Henk

   

  Had Lodders zelf met het idee gekomen, dan was het al geregeld. Deze gedeputeerde wordt er persoonlijk niet beter van. 3

  reageer
 • Frits1

   

  Dat noem ik nou een goed onderbouwde argumentatie. Wat is er mis met Ketelhaven? En in een belegen vakantiewoning kun je beleggen en mogen we in dit kleine volle landje, als je je dat kan permitteren, alsjeblieft wonen waar we kunnen/willen.!

  reageer
 • Tsja

   

  Ik wil daar wel permanent wonen. Zodra het zover is koop ik daar ook.

  reageer
 • A.

   

  Ik snap de provincie wel. Permanente bewoning levert extra werk op zonder extra inkomsten. Daar zit niemand op te wachten!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Julia

   

  Wat een flauwekul. Mensen moet zelf weten of men er permanent wil wonen of niet. De overheid heeft een veel te grote vinger in de pap. Goed dat Dronten haar rug recht houdt. En hoezo heeft de provincie gelijk? Aan mij is niets gevraagd.

  reageer
 • Astrid

   

  Soms heeft de provincie gelijk, we zitten in Dronten en Flevoland niet te wachten op een tweede ketelhaven. Het betreft een gewoon een landal park waar mensen konden belegen in een vakantiewoning. Prima dat er recreatie is maar verder geen rechten op permanent bewonen!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert