Nog niet genoeg aanmeldingen voor snel internet

NOORDOOSTPOLDER
Er zijn nog niet genoeg aanmeldingen binnen voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Noordoostpolder en Urk.

Zestig procent van de adressen moest zich aanmelden; de teller staat nu op 49 procent. Volgens initiatiefnemer Fiber Flevo blijft vooral het aantal aanmeldingen op bedrijventerreinen nog achter.

Maandag 16 mei is officieel de deadline voor het aanmelden. Maar vanwege Pinksteren zegt Fiber Flevo flexibel met die deadline om te gaan. Dit omdat er maandag geen post wordt bezorgd. Ook zouden 13 contactpersonen in de dorpen nog aanmeldingen thuis hebben kunnen liggen die nog niet zijn meegeteld.

reacties (11)

 • avd

   

  18 mei om 15.00 uur wordt gekeken of het percentage is gehaald. Nog geen uitslag, gann we nu folders uitdelen om de doelstellingen te halen en nu een paar dagen uitstel tenemen? Sorry voor de bedrijven die het zo graag willen maar besluit....

  reageer
 • A.

   

  Zolang Fleovo Fiber niet zien dat enkel sneller internet geen 30 euro per maand en 1750 euro aansluitkosten waard zijn komt het niet in de NOP. Doe ook eens wat aan hef verschil tussen particulier en bedrijf. Niet uit kunnen zoeken is kul!

  reageer
 • Jan

   

  Ik vind het knap dat jij voor 10 euro internet thuis hebt, volgens mij ben je eerder 18-20 euro kwijt. Heeft iedereen trouwens al gekeken? Dat het kale abbonement (all-in pakket) straks aan de buitenweg gewoon 8 euro per maand goedkoper is dan wanneer je deze service in emmeloord zelf afneemt? Die 8 euro is dus het vastrecht wat in de bebouwde kom betaald moet worden. En dat kun je niet afkopen. Geldklopperij daar bij reggefiber

 • Japie

   

  Het gaat hem niet worden, steek de dijken maar door ,we zijn verloren.

  reageer
 • EVA

   

  Jammer dat het niet door lijkt te gaan. Een gemiste kans, maar wel voorspelbaar. Wethouder Wijnants en de initiatiefnemers hadden dit kunnen zien aankomen. Omdat: 1. Er geen prijs differentiatie vastrechttarief is tussen particulieren en ondernemers. Ondernemers kunnen de kosten voor een groot deel afboeken als bedrijfskosten en de BTW verrekenen. Particulieren kunnen dit niet waardoor het voor particulieren netto duurder is als ondernemers. Dit had andersom moeten zijn, mede omdat ondernemers er meer belang bij hebben dan particulieren. 2. Het (feitelijk) een gesloten netwerk is met verplichte "winkelnering" bij monopolist Solcon. In plaats van een opennetwerk met vrije provider keuze. 3. Er onvoldoende reactietijd is geweest. Waardoor het onderwerp in het begin onvoldoende leefde. Tevens is in de voorlichting onvoldoende duidelijk gemaakt waarom je het in de (nabije) toekomst niet meer gaat redden met "koperdraad" en wat de gevolgen daarvan zijn, op kort en lange termijn. Ik ben er zeker van dat als wel aan bovenstaande 3 punten was voldaan er zeker wel 60% en waarschijnlijk meer dan 75% deelname buitengebied in had gezeten. Een andere oplossing is het project in 2 afzonderlijke delen te splitsen, één voor het buitengebied en één voor de industrieterreinen. Opmerkelijk is wel dat de ondernemers op de industrieterreinen zich maar zeer beperkt aanmelden, oorzaak? Moeten we nu toch op naar de 4G buitengebied modems van KPN en straks KPN play\DVB T2? Met alle voor, maar vooral nadelen. Of dragen gemeente, provincie, rijk en EU nog bij om het nu ontstane "gat" in het businessplan van FiberFlevo te dichten, zodat het project alsnog door kan gaan?

  reageer
 • Corrie

   

  Zou ook graag sneller willen internetten. Ook zou ik graag ook maar naar 1 zender kijken, wanneer het onweert of stormt. Van mij mogen de grote bedrijven, voor wie het erg belangrijk is, wat extra bijdragen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • urkse

   

  Fiber Flevo zoekt nog leningen en geldschieters om dit allemaal mogelijk te maken.

  reageer
 • Bas

   

  Net zoals Reggefiber die zogenaamd alleen aanlegd indien 30% van de bewoners heeft getekend, lees: gemanipuleerd is. 30% is nooit ergens in Flevoland gehaald. Is een bepaald straatje te duur in aanleg, dan gooien ze het er ineens op dat de 30% zogenaamd niet is gehaald. Laat je niet foppen door deze KPN firma. Omdat ook nog eens 75% na het verplichte eerste jaar opzegd, lees: ontevreden en vooral teleurgesteld is, zijn ze nu niet meer zo druk met de aanleg van glasvezel.

  reageer
 • joop

   

  Beste Jacob als wij hier een fatsoenlijke kabel hadden liggen dan wilden we hier ook geen glasvezel,maar ja daar ontbreekt het hier nu juist aan.kom op mensen doe mee de volgende kans zal veel duurder uitvallen.

  reageer
 • Jacob

   

  Ik zou mij als bewoners van het buitengebied en Urk niet gek laten maken door een doorzichtige, puur op commercie en eigenbelang gebaseerde markting campagne van Fiber Flevo. Tegenwoordig bestaat de backbone van de datacommunicatie al uit glasvezel en bovendien is tegenwoordige de overdrachtssnelheid van de COAX kabel en de koperdraad, door bonding en vectoring, bijzonder groot en ruim voldoende voor de toepassingen van de gemiddelde eindgebruiker. Bovendien zit het venijn van de te behalen snelheid bij dezelfde eindgebruiker. Ik zou als ik u was ook maar eens op voorhand informeren uit welke providers u bij glasvezel kunt kiezen, als u uberhaupt al een keuze heeft.

  reageer
 • Buitenwegbewoner

   

  Hoe kom je daar nu bij. Ik heb ADSL met 2.5 mbit/s download en 0.4 mbit/s upload. Met de kabel (alleen in de dorpen is dat 30 en met glasvezel 100-250. Zeker nog nooit in het buitengebied geprobeerd te internetten als je 5 km van de ADSL centrale zit!

 • Louise

   

  U heeft liever een streekbus dan een treinverbinding begrijp ik. Het is wel heel kortzichtig oude (verouderde) technieken die een beetje opgepoetst worden te vergelijken met de digitale snelweg. Bovendien is over die oude koperverbindingen (als ze er al zijn op de buitenwegen) nauwelijks snelheid te halen als het te ver van het netwerk af ligt. Natuurlijk wil FiberFlevo geld verdienen, net als Ziggo en KPN die nu hun oude meuk uitmelken voor de hoofdprijs en een streekvervoer verkopen alsof het een hogesnelheidstrein is. Laat u niet in de luren leggen door dit soort "deskundigen" zou ik zeggen en kies voor de toekomst. Na de eerste abonnementsperiode kun je van je abonnement af en ligt die hogesnelheidstrein er toch maar mooi!

 • ohoh Jacob Jacob

   

  Er is geen COAX op het platteland. De oude koperparen van het telefoonnet zijn door hun lengte en ouderdom ongeschikt voor hogesnelheids datacom. U vectort en bond maar verder zonder enig benul.

 • De ingenieur

   

  De bedrijfsterreintjes waar nog geen ander glasvezelnet is zou ik maar voor eigen risico van een hoofdaansluiting voorzien. De één na de ander zal vanzelf komen. Het is veel te duur om met personeel op trage aansluitingen te zitten. De late aansluiter betaalt dan vanzelf de hele aanleg van de kast naar het pand. De particuliertjes zijn duidelijk veel te veel op penning of denken het later voor minder te krijgen. De kabelboer moet goed op letten of er wederverkoop zal plaatsvinden. Meer dan vier IP-nummers op een aansluiting is al verdacht.

  reageer
 • avd

   

  Beste ingenieur, Ja ik behoor tot die "particuliertjes". Mijn telefoon werkt prima, ik heb meer dan 100 televisie kanalen. Verwacht jij nu echt dat ik ruim 1700 euro ga betalen, om mijn huidige perfect werkend internet alleen maar sneller te laten zijn? Denk eens na.... Er zit een groot verschil in het bedrijfsmatig gebruik van snel internet of privé gebruik. Maar de prijs is hetzelfde. Ons " particuliertjes" is het niet gegeven om de gemaakte kosten af te trekken van de belastingen.

 • Groko

   

  Als ze flexibel met de deadline om kunnen gaan kunnen ze ook wel flexibel met de 60% om gaan😉

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert