'Hudson's Bay in oude V&D-pand'

ALMERE
De Canadese warenhuisketen Hudson's Bay wil een nieuwe winkel openen in het oude V&D-pand in Almere. Dat melden diverse Nederlandse dagbladen.

De hoofdvestiging van Hudson's Bay komt in Amsterdam aan het Rokin. In totaal wil het concern in twee jaar tijd twintig nieuwe winkels verspreid over het land openen. Dat zal voornamelijk gebeuren in voormalige panden van V&D.

De eerste zaken moeten volgend jaar zomer open gaan.


reacties (20)

 • Bas

   

  Inmiddels hebben ze duidelijk gemaakt zich niet in Almere te gaan vestigen. Wie heeft trouwens het fabeltje bedacht dat v&d in Almere winst maakte? Dit was namelijk een van de meest verliesgevende vestiging.

  reageer
 • David Wouters

   

  Daarbij, Hudsons Bay zou gek zijn als ze zich NIET in Almere vestigen, want het voormalig V&D pand is een triple-A locatie, en zoals door anderen benoemt, hier maakte de V&D wel winst. Tevens hoop ik ook dat Hudsons zo sportief is om samen met jumbo te werken aan het heropenen van La Place express en restaurant op de voormalige V&D locaties.

  reageer
 • Frans

   

  Uit Nieuwsbrief Vastgoedmarkt van deze week: 'De negentien andere locaties wil Baker pas over een maand bekendmaken. Wel noemde hij Haarlem-Centrum, Amstelveen, Amersfoort, Leiden (alle vier ASR Vastgoed Vermogensbeheer), Almere (Unibail-Rodamco), Den Haag en Utrecht (IEF Capital), Rotterdam (Allianz), Breda (Kroonenberg Groep), Den Bosch (Metroprop), Enschede (Syntrus Achmea REF) en Zwolle (CBRE Global Investors) als 'potentiële locaties'. Of Hudson's Bay ook een warenhuis in het IEF Capital-pand aan de Kalverstraat huurt, sloot Baker niet uit. Ook kunnen er warenhuizen in niet-V&D-panden komen.

  reageer
 • Jos

   

  Ik zei al een paar maanden geleden dat het hudson bay zou worden, omdat er techneuten van die firma alle meterkasten aan het inventariseren waren. Dat doe je niet zomaar. Ook hebben managers al meerdere keren het pand bekeken van binnen. Almere is van de V&D filialen een van de weinigen die wel winst maakten, dus het lijkt mij aan alle kanten kloppend.

  reageer
 • Dirk Zaan

   

  In Amsterdam is parkeren drie maal duurder en is er nauwelijks plaats. In Almere centrum is betaald parkeren helemaal geen probleem en het kan de meesten niets schelen. De garages staan vol. Amsterdam is ook op zijn minst driekwartier rijden en je schiet er geen fluit mee op. Amsterdam centrum heeft geen winkels waarvoor je speciaal op pad zou moeten, uren aan kwijt kan zijn en waar je alleen al Euro 20 aan mobiliteitskosten moet maken. Als je dan echt wat leuks wil kun je beter naar Zwolle, Groningen of Osnabrück gaan. Of denk aan Keulen, Essen en Dortmund. Zoveel beter dan Amsterdam.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Terp

   

  Zo gevarieerd is Amsterdam ook niet hoor. Om de zoveel meter vreettenten en meerdere keren de zelfde in één winkelstraat. Geldt ook voor de winkels, na 100 meter weer dezelfde winkel.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Wat is het toch lekker om te mopperen hè?

  reageer
 • Antje Ha

   

  Het bericht is van gisteren 17-5. Ook op televisie werd door de woordvoerder niet één naam genoemd.

  reageer
 • 13xx

   

  In de Volkskrant van vanmorgen (18-5) wel.

  reageer
 • De econoom

   

  In het vastgoed is dan niets bijzonders. Het is geen particuliere eigenaar.

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Er is nergens gezegd dat Almere of welke stad ook een Hudson Bay zaak zal krijgen. Het is gewoon aanname zonder feiten.

  reageer
 • Henk

   

  Ik weet niet waar je deze wijsheid vandaan hebt maar het loopt niet bepaald storm in het centrum van Almere. Sterker nog, het is soms angstvallig stil. Betaald parkeren is één van de oorzaken. Naast het veel te beperkte aanbod van verschillende winkels. Kun je beter een dagje Amsterdam gaan doen. Meer en diverser aanbod en veel gezelliger dan dat tochtgat.

  reageer
 • J.C. Moes.

   

  En, gaan zij worden welkom geheten op de dag van de opening door de plaatselijke, voornamelijk oudere werknemers (lees gemiddeld té dure) van V&D? Staan zij, wellicht tegen beter weten in, maar als geregisseerde participatie plichtige, met vlaggetjes te zwaaien waarop in VVD kleuren staat, 'Welkom in ons paradijs?' JC.

  reageer
 • Ikke

   

  Hoera, dan gaat la place ook weer open!!

  reageer
 • Antje Ha

   

  In geen enkel bericht staan stedennamen genoemd. Ook Almere dus niet. Het is te hopen dat het past zou het in de toekomst wel zo blijken. Anders doen ze die sportwinkel maar ergens anders. En wellicht kunnen andere buren ook nog ergens anders gaan zitten. Die zijstraat naar het bolwerk is toch hopeloos. Heeft La Place al wat anders op het oog.

  reageer
 • Michael

   

  Kan unibail rodamco best opvangen is tenslotte een zeer grote vastgoed firma en wil graag die 9500 vierkante meter in Almere gevuld zien worden. Hudson's Bay sluit namelijk dan lange contracten af voor de nieuwe winkels.

  reageer
 • Jos

   

  Het stadscentrum van Almere trekt steeds meer bezoekers uit de regio. De vestiging van Hudsons' Bay zal hieraan bijdragen. Het centrum is gevarieerd en goed ontsloten. Met name Hilversum en Lelystad zullen dit gaan merken.

  reageer
 • Hudson Hawk

   

  Geweldige winkel formule en echt een aanwinst voor Almere!

  reageer
 • piet

   

  dan missen ze dus een jaar huur. is best veel.

  reageer
 • Warenhuis-fan

   

  Hoera, ik kan niet wachten tot het warenhuis open gaat!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert