'Uitstel renovatie Nijkerkerbrug onacceptabel'

ZEEWOLDE
De gemeente Zeewolde vindt het niet acceptabel dat de renovatie van de Nijkerkerbrug opnieuw een jaar wordt uitgesteld, tot het najaar van 2018. Ze dringt er bij Rijkswaterstaat met klem op aan de werkzaamheden een jaar eerder, dus eind 2017, klaar te hebben.

Dat antwoordt het college van burgemeester en wethouders op vragen van de VVD-fractie. De gemeente heeft de bezwaren tegen het uitstel van de renovatie eind maart al aan Rijkswaterstaat kenbaar gemaakt, tegelijk met de provincies Flevoland en Gelderland. Tot nu toe is daar geen antwoord op gekomen. Ook de VVD in de Tweede Kamer heeft de minister al vragen gesteld over het uitstel.

Het college van B en W schrijft dat het opknappen van de Nijkerkerbrug geen uitstel meer duldt, omdat die in een zeer slechte staat is en steeds verder verslechtert. De brug is een belangrijke verbinding voor Zeewolde en Flevoland en moet dus zo snel mogelijk worden aangepakt, aldus het college.

reacties (4)

 • Anne

   

  Welk zout,dacht toch echt dat dit zoet water is

  reageer
 • ron

   

  2 maand geleden kreeg ik de indruk dat ze nog nauwelijks weten wat er gedaan moet worden. ik kreeg de indruk dat ze dat van de aannemers willen weten. ze willen de beste aannemer kiezen. maar ander punt: ik kan me niet anders heugen dan dat deze brug een aslastbeperking heeft. tot 'vandaag' was er dus blijkbaar minder haast. ..... vreemd ... als gezegd wordt dat het langer gaat duren schreeuwen we het van de daken en ... zegt niemand wat (afgelopen 5-10 jaar) blijft het stil.

  reageer
 • Piet

   

  Toch wel bijzonder dat de VVD vanuit zowel gemeente als provincie geen gehoor krijgt bij de minister die van dezelfde partij is. Goede contacten in Den Haag werken dus niet altijd.

  reageer
 • Piet

   

  Gelukkig werkt vriendjespolitiek niet. Het moet om argumenten gaan, en als je die niet voldoende hebt krijg je ongelijk. En zo hoort het ook.

 • Rogier de Groot

   

  De gedeeltelijke vervanging gaat hoe dan ook voor een hoop overlast zorgen, omdat de brug voor vele maanden afgesloten moet worden. De huidige rijdekken en delen van de huidige pijlers moeten volledig vervangen worden, omdat deze teveel door betonschade (zout heeft de wapening teveel aangetast) verzwakt zijn en renovatie niet meer interessant is. P.S. Volgens mij is dit nog een erfenis van het achterstallig onderhoudsprobleem bij de vaarwegen, want dit deze bruggen vallen ook onder deze groep.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert