Politie: brandstichting bij Chinees afhaalrestaurant

LELYSTAD
De brand maandagochtend vroeg in een Chinees afhaalrestaurant aan de Voorstraat in Lelystad is aangestoken. Dat concludeert de politie uit onderzoek naar de oorzaak. 

Het is de tweede brand binnen een maand bij het restaurant. Ook bij de eerste keer, op 28 april, ontstond het vuur aan de achterkant van het pand en begon het in de nacht. De oorzaak van die brand is nog niet bekend.

De brandweer heeft maandagochtend uit voorzorg een aantal woningen ontruimd. Acht mensen hadden rook ingeademd, maar hoefden uiteindelijk niet naar het ziekenhuis. Ook konden zij binnen een uur weer hun huis in. 

De politie gaat nog nader onderzoek doen naar de brandstichting. 

reacties (5)

 • Antje Ha

   

  De slangekop zal wel geld willen zien.

  reageer
 • Frans

   

  Schandalig vindt ik dat,gewoon even een brandje veroorzaken. Er zijn zoveel gedupeerde,in totaal 3 winkels. En dan niet te spreken over de boven buren. Waar gaat dit heen wat voor meer waarden heeft het dat ze de chinees in brand steken. Dit zijn hard werkende mensen die hun brood op een eerlijke manier verdienen. In een woord schofterig heel veel sterkte fam van Chinees restaurant orient.

  reageer
 • Ron

   

  Er heeft iemand echt een hekel aan die Chinees.

  reageer
 • Huisvrouwtjes

   

  De politie/brandweer al aan Chinese maffia gedacht.....? Bij roggebot, Kampen (Chinees/sushi) was vorig jaar "ook ineens" brand. Chinezen praten nooit over hun problemen. Opnieuw sneu allemaal en voor iedereen.

  reageer
 • ronald

   

  Mogelijke brandstichting denk ik? Hoop dat ze het individu snel pakken en een hoge straf geven wegens het in gevaar brengen van de boven bewoners.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert