Dorp smacht naar MFC

SWIFTERBANT • Do 26 mei 2016 | 13:36 • Donderdag 26 mei 2016 | 13:36
Inwoners van Swifterbant zijn donderdagavond per touringcar naar Dronten gegaan om de gemeenteraad duidelijk te maken dat ze nu eindelijk een eigen multifunctioneel centrum (MFC) willen. De raad beslist dan of het college van burgemeester en wethouders 30 seniorenwoningen mag bouwen in het dorp. Zonder deze huizen is het MFC financieel niet haalbaar.

Oudere inwoners van Swifterbant die niet langer zelfstandig kunnen wonen moeten nu noodgedwongen verhuizen naar Dronten. En daar zijn de dorpsbewoners niet blij mee. Zij willen graag in hun dorp blijven, het liefst in het nieuw te bouwen centrum. Naast seniorenwoningen is daar ook plaats voor zorgverleners.

Om de gemeente Dronten te laten zien hoe belangrijk het MFC voor Swifterbant is, hebben de dorpsbewoners een touringcar geregeld. De bus heeft de inwoners naar Dronten gebracht zodat zij de raadsvergadering bij kunnen wonen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel