Dorp smacht naar MFC

SWIFTERBANT
Inwoners van Swifterbant zijn donderdagavond per touringcar naar Dronten gegaan om de gemeenteraad duidelijk te maken dat ze nu eindelijk een eigen multifunctioneel centrum (MFC) willen. De raad beslist dan of het college van burgemeester en wethouders 30 seniorenwoningen mag bouwen in het dorp. Zonder deze huizen is het MFC financieel niet haalbaar.

Oudere inwoners van Swifterbant die niet langer zelfstandig kunnen wonen moeten nu noodgedwongen verhuizen naar Dronten. En daar zijn de dorpsbewoners niet blij mee. Zij willen graag in hun dorp blijven, het liefst in het nieuw te bouwen centrum. Naast seniorenwoningen is daar ook plaats voor zorgverleners.

Om de gemeente Dronten te laten zien hoe belangrijk het MFC voor Swifterbant is, hebben de dorpsbewoners een touringcar geregeld. De bus heeft de inwoners naar Dronten gebracht zodat zij de raadsvergadering bij kunnen wonen.

reacties (3)

 • swifterbant

   

  De gemeente als projectontwikkelaar.....dat kan weleens fout gaan. Krijgen we Roermondse toestanden waarbij vriendjes elkaar opdrachten toespelen. De opdracht is namelijk al vergeven aan een bouwbedrijf...zonder dat er is aanbesteed. De wens van Swifterbant wordt gebruikt om iets mogelijk te maken waar bepaalde mensen/organisaties heel rijk van worden. Flopt dan betalen alle burgers....

  reageer
 • Joost

   

  Als u een Swifterbantse was dan had u dat gespeld met een t...

  reageer
 • swifterbandse

   

  Dronten is toch dicht bij. Ik ga daar liever heen is veel meer te doen. En veel meer voorzieningen zijn daar.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert