Rijkswaterstaat zoekt andere oplossing N50

NOORDOOSTPOLDER
Rijkswaterstaat gaat op verzoek van de provincie Flevoland kijken of het verkeer toch weer langs de wegwerkzaamheden op de N50 kan rijden. Dat is de uitkomst van een gesprek tussen Rijkswaterstaat en de provincie.

Rijkswaterstaat sloot zaterdag de N50 van Ens naar Emmeloord voor bijna een maand af omdat automobilisten zich niet aan de ingestelde verkeersregels hielden. Verkeer richting het noorden wordt sindsdien via Schokland en Nagele geleid. Volgens de provincie is dat een prima omleiding bij een ongeval, maar is het niet de bedoeling dat alle verkeer wekenlang over de provinciale wegen wordt gestuurd. Veel woon-werkverkeer rijdt bovendien nu binnendoor via Nagele en Ens, wat volgens de provincie voor gevaarlijke situaties in de dorpen zorgt.

De provincie is zeer bezorgd over de huidige verkeerssituatie en noemt de beslissing om de N50 deels af te sluiten onzorgvuldig. De provincie hoopt dat er een oplossing komt op de N50 zelf, zodat de omliggende wegen weer veiliger worden. Rijkswaterstaat moet nu gaan kijken of dat op een verantwoorde manier kan. De werkzaamheden duren nog tot 24 juni.


reacties (8)

 • max snelheid 50 km/u en permanente -aangekondigde- controle

  reageer
 • Polderbewonder

   

  Zou fantastisch zijn als ze tot een mooie oplossing kunnen komen. Maakt het 's middags weer een stuk prettiger om naar huis te rijden!

  reageer
 • harry

   

  Als je echt wil dat er niet te hard gereden wordt, flitser.

  reageer
 • oude polderpionier

   

  We moeten eerst de automobilisten eens goed opvoeden,en vooral de onbenullen in de bedrijfsbusjes die er er s,morgens en s,avonds als racemonsters langs scheuren.Dat merk en zie je elke dag. ,

  reageer
 • Bizarrehandhaving

   

  Dan de A6 ochtends tussen 06.00 uur tot en met 10.00 uur ook maar voor straf afsluiten, met al die racende bestelauto's is het veel te gevaarlijk om nog gebruik te maken van deze weg.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Hendrik

   

  Elke 200 m een mobiele drempel neerleggen. Van het kaliber hoog en kort. Dan kún je niet hard rijden.

  reageer
 • Sjaak

   

  Oplossing is helemaal niet zo moeilijk! Gewoon aan de zijkant tijdelijk 50 cm extra asfalt aanbrengen, zodat er genoeg ruimte ontstaat om in het midden een rijbaanscheiding te plaatsen en de max snelheid op 50 zetten. Maar ja, dat kost natuurlijk extra geld en gaat blijkbaar boven veiligheid op welke locatie dan ook en van personen!

  reageer
 • JanB

   

  Hoezo, oplossing is helemaal niet zo moeilijk!? Ze zijn juist links en rechts van de rijstrook (/rijstroken) bezig, als ze de ruimte hadden gehad hadden ze die heus wel benut, of denk jij soms van niet?? Wees dan een vent en ga er zelf even heen om het ze duidelijk te maken hoe het moet!!

 • KC

   

  Goede opmerkingen van de provincie Flevoland.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert