Raad wil permanente bewoning Zuiderzee op Zuid

DRONTEN • Do 9 juni 2016 | 23:01 • Donderdag 9 juni 2016 | 23:01
Het lijkt erop dat de gemeente Dronten doorgaat met de plannen voor permanente bewoning van het project Zuiderzee op Zuid in Biddinghuizen. Dat werd duidelijk tijdens een vergadering van de gemeenteraad. Daarmee gaat de gemeente de confrontatie aan met de provincie.

Gedeputeerde Staten zijn tegen permanente bewoning in het buitendijkse recreatieproject. Ze zijn bang voor precedentwerking. Wethouder Nico Verlaan heeft die vrees niet omdat er volgens hem nergens een vergelijkbare situatie is. 

"Wat is het belang van de provincie?"
De wethouder wil de ondernemer die het complex heeft gebouwd ook niet aan zijn lot overlaten. Verlaan wil het gebouw niet laten verpauperen. Hij is ook heel benieuwd naar de zwaarwegende belangen die de provincie gaat aandragen: "Het provinciale belang is ons ontgaan."

Angst voor de rechter
De fracties van GroenLinks en ChristenUnie zijn huiverig in dit dossier. Paul Vermast van GroenLinks ziet de gemeente afstormen op een nieuwe confrontatie voor de rechter. "Daar heeft deze gemeente er nogal wat van en daar zitten wij niet op te wachten."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel