Raad spreekt zich uit voor behoud ROC TOP

ALMERE
De gemeenteraad van Almere wil dat ROC TOP in Almere behouden blijft. De raad zal er bij minister Bussemaker van Onderwijs op aandringen dat de mbo-instelling niet mag opgaan in het grotere ROC van Flevoland.

De raad vindt het belangrijk dat studenten tussen verschillende opleidingen kunnen kiezen en wil dat de minister opkomt voor de belangen van het kleinschalige mbo-onderwijs. Verschillende raadsleden zijn teleurgesteld in wethouder René Peeters van Onderwijs die zich onvoldoende hard zou maken voor ROC TOP. Peeters zegt dat de gemeente er niet over gaat. Bovendien wil hij geen stelling nemen omdat hij met beide scholen in gesprek wil blijven.

Een onafhankelijke commissie heeft onlangs geadviseerd dat ROC TOP het aantal leerlingen moet bevriezen omdat de beide mbo-instellingen veel dezelfde opleidingen aanbieden. De Tweede Kamer heeft een motie aangenomen waarin staat dat grotere ROC's geen alleenheerser mogen zijn en dat studenten wat te kiezen moeten hebben. Bij gelijke kwaliteit moeten kleinere roc's hun opleiding kunnen blijven aanbieden.

reacties (2)

 • Boels

   

  Groter, grootst, dom. Kolossale onderwijsinstellingen gaan aan bobogedrag ten onder.

  reageer
 • Petra

   

  Wethouder Peeters is laf. Hij verschuilt zich achter clichés en weigert op te komen voor de belangen van de studenten in Almere. Als wethouder van onderwijs moet hij zich in Den Haag hard maken voor het behouden van de onderwijskwaliteit en keuzevrijheid voor studenten in Almere. Wat is er aan de hand? Waarom houdt de wethouder Roc van Flevoland de hand boven het hoofd? Gelukkig heeft Almere actieve raadsleden die zich wèl hard maken voor het behoud van onderwijskwaliteit en keuzevrijheid. Complimenten voor de heer Soetekouw en mevrouw Van Garderen voor het inbrengen van de motie en de steun die zij hierin mochten ontvangen van de andere fracties.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert