Raad spreekt zich uit voor behoud ROC TOP

ALMERE • Vr 10 juni 2016 | 11:00 • Vrijdag 10 juni 2016 | 11:00
De gemeenteraad van Almere wil dat ROC TOP in Almere behouden blijft. De raad zal er bij minister Bussemaker van Onderwijs op aandringen dat de mbo-instelling niet mag opgaan in het grotere ROC van Flevoland.

De raad vindt het belangrijk dat studenten tussen verschillende opleidingen kunnen kiezen en wil dat de minister opkomt voor de belangen van het kleinschalige mbo-onderwijs. Verschillende raadsleden zijn teleurgesteld in wethouder René Peeters van Onderwijs die zich onvoldoende hard zou maken voor ROC TOP. Peeters zegt dat de gemeente er niet over gaat. Bovendien wil hij geen stelling nemen omdat hij met beide scholen in gesprek wil blijven.

Een onafhankelijke commissie heeft onlangs geadviseerd dat ROC TOP het aantal leerlingen moet bevriezen omdat de beide mbo-instellingen veel dezelfde opleidingen aanbieden. De Tweede Kamer heeft een motie aangenomen waarin staat dat grotere ROC's geen alleenheerser mogen zijn en dat studenten wat te kiezen moeten hebben. Bij gelijke kwaliteit moeten kleinere roc's hun opleiding kunnen blijven aanbieden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel