Straatpraat: Meer dan 65 miljoen vluchtelingen wereldwijd!

ALMERE
Meer dan 65 miljoen mensen zijn vorig jaar door oorlogen op de vlucht geslagen. Dat blijkt uit het jaarlijkse vluchtelingenrapport van de UNHCR. Van alle vluchtelingen is 51 procent kind.

Sinds de jaren 90 van de vorige eeuw stijgt het aantal vluchtelingen en de laatste vijf jaar gaat die stijging steeds harder. Dat komt doordat oorlogen langer duren. Ook zijn er veel conflicten bij gekomen.

De Europese Unie en Turkije vingen vorig jaar 4,4 miljoen mensen op. Meer dan de helft, zo'n 2,5 miljoen, werd in Turkije opgevangen. Libanon had de meeste vluchtelingen vergeleken met het eigen inwonertal: 183 vluchtelingen per 1.000 inwoners.

Vandaag legden wij het recordaantal van 65 miljoen vluchtelingen voor aan het winkelend publiek in Almere Stad. 
 

reacties (2)

  • Hoeveel ervan zouden er echte vluchtelingen zijn en GEEN economische? Als dat bekend zou zijn, heb je tenminste reële cijfers en kan je werkelijk wat erover zeggen.

    reageer
  • Hubert Hinniklys

     

    Dit probleem is wel heel simpel op te lossen. Volgens de PvdA, Groen Links, D'66 en de Christen Unie zijn vluchtelingen welkom en is geen mens illegaal. Deze partijen willen niets weten van een vluchtelingenquotum. Laat dus alle 65 miljoen vluchtelingen naar Nederland komen. Daarmee lossen we een wereldwijd probleem op. Iedereen blij. En het wordt dan gezellig met 82 miljoen mensen in Nederland ..............

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert