Extra schaapskudde tegen woekerende berenklauw

ALMERE
Om de grote hoeveelheden berenklauw in Almere aan te pakken loopt er sinds dinsdagochtend een extra schaapskudde door Almeerderhout. De berenklauw groeit op dit moment sneller dan schapen kunnen grazen.  

Schapen eten de knoppen van de berenklauw. De plant wordt bestreden omdat het sap van de berenklauw kan zorgen voor flinke brandwonden bij mensen. Daarnaast kan de berenklauw wel drie meter hoog worden, waardoor andere, kleinere planten verdrongen worden.

De berenklauw wordt ook met trekkers bestreden, maar voor de moeilijk begaanbare stukken worden schapen ingezet. De extra schaapskudde loopt tijdelijk door Almere, als de berenklauw voldoende bestreden is gaan de schapen uit deze kudde weer weg.

reacties (5)

 • .\/\/.

   

  Die schapen kunnen knagen wat ze willen, de bereklauw is toch niet meer weg te krijgen. Het staat zelfs op de middenberm van de A6.

  reageer
 • ron

   

  2- 3 jaar geleden waren er 2 aanbiedingen om een schaapskudde te beginnen. waarop ik vroeg waarom sta je ze niet beide toe? Nee nee nee het mocht er maar 1 zijn. Maar waarom dan ? tja ... dat kan zo maar niet ... geld en zo . kortom nogal vaag. een jaar later een 2e kudde en nu dit weer. Wat heeft het voor nut eigenlijk om vragen te stellen en welk nut dat een wethouder antwoord geeft ? het blijkt toch allemaal niet waar te zijn.

  reageer
 • Dennis

   

  Beginbos staat vol! Verslag Groene Sociëteit: Berenklauwconferentie http://www.buitenstad.nl/verslagen-groene-societeit/558/

  reageer
 • Rob

   

  Dan zal die kudde wel de rest van seizoen blijven. Ga maar eens naar vroege vogel bos en kromsloot park wat niet omheind is. Schapen kunnen zich te pletter eten.

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Met trekkers??? Met maaimachines zal men bedoelen. Overigens mag het Kromslootpark en Beginbos ook wel eens door een kudde schapen aangepakt worden. Het slaat volledig op hol daar.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert