Jongen (14) opgepakt voor vernielen raam bus

ALMERE
De politie in Almere heeft vrijdag een jongen van 14 aangehouden omdat hij afgelopen woensdag een voorwerp naar een bus zou hebben gegooid.

Daarbij raakte ter hoogte van de Kampenweg in de Stedenwijk een ruit van de bus vernield. Volgens getuigen hoorde de jongen bij een groep van 10 tot 15 jongeren. Naar aanleiding van getuigenverklaringen en camerabeelden kwam de politie uit bij de 14-jarige. 

Het busvervoer in Almere heeft de laatste tijd vaak te maken met vernielingen. Chauffeurs zijn daarom al in staking gegaan. Ook hebben ze de Kruidenwijk tijdelijk gemeden omdat de bussen werden bekogeld met steentjes.

reacties (31)

 • Frans

   

  Eindelijk een reactie met verstand én gevoel.

  reageer
 • Frank

   

  Applaus! Van dit soort reacties wordt ik vrolijk. Ben het helemaal met je eens. In de gevangenis zitten alleen maar gelijk gestemden. Er is allang bewezen dat ze door een gevangenisstraf alleen maar meer ontsporen. Sterker, er worden in de gevangenis contacten opgedaan waardoor dit georganiseerde misdaad in de hand werkt.

  reageer
 • Dnz.

   

  Nee, dat doe ik naar mijn mening niet. Baldadigheid, ruit en 14 jaar. Deze gast moet gewoon naar school, een strenge hand hebben, maar ook kansen. Het gaat de maatschappij een stuk meer kosten om zo'n jochie een jaar op te sluiten. Naar mijn mening buiten proportioneel, maar wat wel beantwoordt op de vraag naar vergelding. In een maatschappij waar ik in wil leven wordt niet alleen gestraft als vergeldingsdaad, maar dient opvoedend te zijn. Een maatschappij waarin we kinderen op het marktplein aan de schandpaal zetten , je ze alleen een kwartier alleen laat met een of andere gast om totall-loss geslagen te worden of een jaar de gevangenis in gaan gooien... Nee,liever niet. Dan gaat het gedrag van de straffers toch wel erg lijken op het gedrag van de daders: niet denken maar doen. Echter geen 14, maar volwassen en onszelf menselijk vindend. Ben blij dat jeugdstrafrecht bestaat en dat veel reaguurders geen rechter zijn.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Job, je haalt vergelding en opvoeding door elkaar.

  reageer
 • Kees

   

  Nope. Van deze manier weten we dat het juist tegendraads werkt.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ries

   

  Zo, een tijdje geen suiker meer in de thee, dat zal m leren!

  reageer
 • Job

   

  Zolang het uw ruit maar niet is zeker?! Zo'n ventje van 14 jaar weet dondersgoed dat hij een strafbaar feit pleegt en zoekt bewust het risico op. Geen enkele beschermende maatregel is hierin op zijn plaats. Misschien helpt een paar uur publiekelijk tentoonstellen op de Grote Markt?! Barbaars idee, maar ook o zo vernederend.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ja, een jaar cel op je 14e, daar word je vast een braaf en eerzaam burger van.

  reageer
 • Rik

   

  Nee, het was 18.00

  reageer
 • Cornelis

   

  "Om een ruit"? U bagatelliseert de situatie nu wel heel erg en geeft hiermee aan er niets van te begrijpen. "Om een ruit"? Hoe erg zijn de chauffeurs en de passagiers zich het lazarus geschrokken, denkt u? Hoe kunnen de chauffeurs hun werk zo normaal nog doen? Hoe voelen zij én de passagiers die regelmatig van de bus gebruikmaken zich, denkt u? En de passagier die misschien wel voor zijn leven aan zijn oog is verwond? Alle schade, de inzet van de politie, enzovoorts? "Om een ruit"? Ga u even diep schamen!

  reageer
 • Lely...

   

  Maakt dat wat uit...?

  reageer
 • Ikke

   

  Er is maar 1 manier om deze gasten aan te pakken en dat is met de straffen uit het land van herkomst,maar dat mag hier natuurlijk niet in dit slappe landje van theedrinkers.

  reageer
 • ABS

   

  Het is al jaren een gegeven dat tewerkstellen in het openbaar (openbaar groen schoffelen, vuil prikken, graffiti verwijderen etc.), met duidelijk herkenbare kleding en duidelijke vermelding over het hoe en waarom, bij voorkeur in de eigen omgeving die status gauw doet verdwijnen ...... dus dat doen/mogen we niet in Nederland. Dus huilen we gewoon met de wolven in het bos mee hoe erg het is en 'we' er niets tegen kunnen doen.

  reageer
 • Gerten

   

  Als de leeftijd niet was vermeld, hoe kun je dan weten dat deze jongen oud genoeg is om zaken te vernielen en mensen in gevaar te brengen enz. ?

  reageer
 • Dnz.

   

  Eindelijk iemand die het snapt. Deze gast moet naar mijn mening gewoon iedere dag naar school, hij dient uit deze groep gehaald te worden en ouders dienen de schade te betalen. Hoe bedenkt iemand het om iemand om een ruit iemand van 14 een jaar op te sluiten en dan werkelijk te denken dat de maatschappij hier beter van wordt??

  reageer
 • Cornelis

   

  Wat dan? Bedoel je een kopje thee met de jongens drinken, een praatje maken? Dat zal helpen. Het lijkt mij dat naast flink straffen (afhankelijk van de leeftijd hoe) een schadevergoeding voor alle gemaakte kosten via de ouders nog het meest zal helpen. Dan houden ze hun kroost misschien eens in de gaten. Overigens stond in NRC dat buurtbewoners het "baldadig gedrag" noemen, ze kennen de jongens nog van de kleuterschool, maar ze durven er niets meer van te zeggen. De angst regeert.

  reageer
 • Cornelis

   

  De aanvallen op de bussen waren vooral op avonden, maar ook 's nachts, bijvoorbeeld die in Tussen de Vaarten. Dat was een gewone woensdag om 01.00 uur!! Hoeven deze kinderen niet naar school? De groep zou bekend zijn bij de politie, maar toch doet men er niets mee. De NRC kopte trouwens: "Het echte gelazer in Almere begint ’s avonds". En zo is het! Ook beweerde deze krant dat de groep in de leeftijd zit van 8-16 jaar. Waar zijn de ouders?

  reageer
 • .\/\/.

   

  Inderdaad, geef ze een baan met voldoende inkomen. Thee drinken is ook een goede aanvulling. En we moeten ze knuffelen en welkom heten op de werkvloer.

  reageer
 • Kees

   

  Zijn status zal stijgen door zijn arrestatie in de groep. Hij zal promotie maken. Alle onderzoeken Door de jaren heen laat zien dat zwaar straffen niets helpt, maar men verder criminaliseert. We zullen uit een ander vaatje moeten tappen.

  reageer
 • JAB

   

  Hoe kom je erbij dat het 's nacht was. Volgens mij was het woensdag rond 18:00 boorgevallen

  reageer
 • Gatso

   

  Zijn we inmiddels al zo bang voor die club dat we ze ontbieden op het bureau? Zou u alstublieft zo vriendelijk willen zijn om even langs te komen? Neemt u vooral wel een advokaat mee en uw Louis Vuitton tasje met tandenborstel. Als ik wat flik word ik ook gewoon thuis opgehaald met eventuele toeters en bellen.

  reageer
 • Cornelis

   

  Geef me een uurtje met hem alleen. Daarna zijn maten ophalen en arresteren. En laten dokken voor alle schade aan de bus en passagiers (dus inclusief alle ziektekosten plus de politietijd. Hij zal het geld niet hebben, dus moeten zijn ouders dokken, die misschien een opvoedcursus nodig hebben? Wat doet zo'n jongen 's nachts op straat?

  reageer
 • adv

   

  Kleur ?

  reageer
 • Rob

   

  Nou even op de spreekwoordelijke pijnbank, de namen van de 14-15 andere criminelen eruit halen, 100% de schade verhalen 10000 € boete voor ouders en die gasten en het probleem is opgelost in Almere.

  reageer
 • Pzaal

   

  Na een flesje cola en een lolly mocht die weer naar huis gaan.

  reageer
 • Henk

   

  Voor de rechter brengen. Poging tot doodslag stellen en de rechter laten (ver)oordelen. Misschien te hard maar stel maar een keer een duidelijk voorbeeld. Hopelijk schrikt dat tuig er dan van.

  reageer
 • W ijkbewoner

   

  Nu alles slooppen wat hij op zijn kamer heb staan Oog om oog tand om tand o ja zijn spaarpot moet wel leeg natuurlijk

  reageer
 • Ik

   

  Nu ff goed bang maken dat ie de rest ook verlinkt en dan even opsluiten en paps en mams op t matje om de schade te betalen

  reageer
 • Jordi

   

  Het vermelden van de leeftijd is onzinnig. Emotie is mi niet op zijn plaats. Oud genoeg om zaken te vernielen en mensen in gevaar te brengen en de maatschappij te ontwrichten. Jaar cel en alle kosten dus alle kosten verhalen op zijn stichters - ouders? Er zijn beslist mensen die extra kosten hebben gemaakt,declareren van onnodig gemaakte kosten naar stichters - ouders van één van de mogelijke daders.

  reageer
 • alles laten betalen,en ouders hoeven hier niet altijd van af te weten,zoals wel weer gesuggereerd zal worden,en zal ze straf neem ik aan dan ook niet ontlopen van hun

  reageer
 • NiLa

   

  Mooi dat is er 1, nog 14 te gaan. En niet meteen vrij laten maar lekker laten brommen. Laten de ouders hem maar ophalen en een reprimande krijgen om beter op hun lieve kroost te passen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert