Tip voor Weerwind: luister naar jeugd Kruidenwijk!

ALMERE
Burgemeester Franc Weerwind moet tijdens zijn bezoek aan de Almeerse Kruidenwijk vooral goed luisteren naar de jongeren. Alleen dan kan het probleem van overlast in de buurt door jeugd worden opgelost.

Dat zegt buurtbewoner Maurice Koreman, hij is één van de weinige bewoners die voor de camera over de problemen durft te praten. Een groepje jongeren veroorzaakt al langere tijd overlast in de Kruidenwijk. Er worden stenen naar bussen gegooid, en spullen vernield. Volgens Koreman komt dit onder meer doordat er voor bepaalde jongeren te weinig te doen is in Almere.

De gemeente moet met de jongeren in gesprek om te achterhalen wat ze willen. Dinsdagavond om 19:00 uur bezoekt burgemeester Franc Weerwind, samen met wethouder Mark Pol, de Kruidenwijk om met bewoners te praten. Omroep Flevoland-verslaggever Koen Peeters kreeg in aanloop naar de avond zelf ook een steentje naar zich toe gegooid, terwijl hij live op de radio vooruit blikte op de komst van Weerwind.

reacties (24)

 • Jond

   

  Luister naar de burgemeester??? Dat is pere chantage!!!

  reageer
 • Pzaal

   

  Stuur dat tuig lekker eens naar Drenthe of Friiesland. Kijken of daar meer te doen is.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Nee, daar zitten ze in Drenthe en Friesland echt op te wachten! Laat 'het Westen' zijn eigen broek maar ophouden.

 • Eric

   

  In de kern heeft deze meneer gelijk. De betere buurten hebben vaak wel van alles te doen en de ouders hebben het vaak goed waardoor de kinderen worden bezig gehouden met sport en spel. Deze wijken behoren tot de onderste lagen waardoor er aan de ene kant niks te doen is en aan de andere kant de ouders geen geld hebben om hun kinderen betaald bezig te houden met hobby's. Daar moet dus wat aan gedaan worden om deze waanzin te stoppen. De stenen en brandjes zijn een negatieve schreeuw om aandacht!

  reageer
 • Flevoburger

   

  Wij hebben het hier thuis met 2 kinderen ook niet echt financieel makkelijk gehad.... Maar je denkt toch niet dat onze kinderen met stenen naar bussen begonnen te smijten?

 • Creepy

   

  Er staan ook helemaal geen wipkippen schommels etc, dat is gewoon vragen om problemen. In andere delen van Nederland hebben de gemeenteraden de buurhuizen gesloten en spelen de kids dus nu "burn it" Het speelt vooral bij de jongeren welke vroegtijdig van de borst op flesvoeding zijn overgegaan. Men moet gewoon even bij de bron kijken en dan preventief ingrijpen.

  reageer
 • almere

   

  nou vanavond wordt t daar dus kopjes thee schenken en koekjes eten en vooral knuffelen met dat tuig maar aanpakken vergeet t maar weer

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Eddie

   

  Hoe verzint 'ie het?? Omdat er niets te doen is gaan we maar slopen? Waar staat geschreven dat er "iets te doen" moet zijn?? Weer zo een linkse opmerking die kant nog wal raakt. Men dient zich normaal te gedragen. Of er nou wel of niet "iets te doen" is!

  reageer
 • Maartje

   

  Let maar op mijn woorden. Vanavond wordt het thee drinken, zoete koek eten, en voor het zicht af en toe even streng zijn, anders valt het teveel op dat men niet in staat is om asociaal gedrag keihard aan te pakken. Hierdoor gaat het van kwaad tot erger worden.

  reageer
 • Bio Boer

   

  Werk zat in de bio landbouw, vroeger ging de jeugd bollenpellen om wat bij te verdienen voor leuke dingen. Het gaat ze te goed!!!

  reageer
 • Greb

   

  Die Koreman begrijpt echt hoe het met de jeugd zit!

  reageer
 • Bas

   

  Tsja en op deze manier heb je over 5 jaar een Molenbeek 2, waar dit precies zo ging . U heeft het maar over kansarm, ik praat liever over asociaal gedrag en arm van geest. Maar goed we zijn in Nederland, dus kom maar op met die subsidies en liefdadigheid. Misschien een tip voor geïsoleerde kansarme bejaarden: gooi een paar ramen in. Een andere dagbesteding hebben zij ook niet!

 • Dnz

   

  Het zijn niet alleen steengooiende jongeren die hetbprobleem zijn in Alemere. Ik denk dat een oplossing gevonden moet worden op een andere schaal. Het gaat hier om een concentratie van stedelijke armoede die op meer plaatsen in Nederland voorkomt. Concentraties van kansarmen met zeer beperkte vaardigheden en scholing. De bron van vernielingen, extremisme en andere criminele zaken. Almere kent diverse buurten met deze stedelijke armoede, net als bijvoorbeeld Utrecht (Kanaleneiland en Overvecht) en bv. amsterdam (west). In Frankrijk, maar ook in Duitsland en Belgie is de sociale en economische segregatie al wat verder en zijn het buurten geworden met eigen wetten en een eigen economie. Om dit te voorkomen zullen er toch echt initiatieven genomen moeten worden om ook deze groep erbij te betrekken. En ja, dit gaat hand in hand met handhaven van de wet, juist hier, maar de sleutel ligt ook bij betrokkenheid en scholing. Voor de groepen stenengooiers, maar ook voor de vuil-buitenpleurders en voor mensen die geen werk, scholing en dus toekomst hebben. Ps: dit gaat idd. Geld kosten. Ps2: zal wel weer een linkse hobby zijn. (Maar dat is alles wat zonder wraak en geweld gaat)

  reageer
 • .\/\/.

   

  Grappig om te lezen dat het gemiddelde denkraam niet verder komt dan de zure boer van een autoritaire reflex.

  reageer
 • Hannes

   

  Bedoel je hiermee je partij genoten?

 • Remco

   

  Ik woon al ruim 35 jaar in Almere en was de eerste tweeduizende bewoner van Almere stad in de Steenwijk. Toen was alles mooi en fijn en was er niks mis. Maar nu is Steenwijk,waterwijk,kruidenrijk en wat wijken in buiten een drama!!!!!! Hoe zou dat nou komen??? En dit los je niet op met praten want dit slaat nergens op gewoon keihard aanpakken en nog harder straffen. Toen ik in de jaren '80 een klein jochie was speelde we gewoon normaal met elkaar op straat. Wij dachten niet aan deze dingen. Eind '95 stedenwijk verlaten en maar goed ook. Eind jaren '90 was het al drama aan het worden.

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Een raar warhoofdverhaal, vooral uit de duim gezogen. En waar is Steenwijk te vinden? Met Stedenwijk is helemaal niets mis. De meesten willen nooit meer weg. Het probleem is waarschijnlijk dat u een hekel aan mensen heeft en overal wat te zeuren gehad zou hebben.

 • leo

   

  Luisteren wat ze precies willen?? Een schop onder de kont een en draai om de oren. Eerst maar eens respect voor andermans spullen en daarna maar eens verder kijken. .. mafkezen

  reageer
 • Bromsnor

   

  Luisteren naar criminelen??? Dat is wel de omgekeerde wereld. Er is geen rechtvaardiging te bedenken voor dit soort gedrag en de lat erover is het enige.

  reageer
 • anoniem

   

  het is niet alleen de kruidenwijk waterwijk is het net zo alleen dan zonder stenen gooien naar bussen maar wel grootschalige overlast

  reageer
 • Lely

   

  Ja, er moet ook naar de jongeren worden geluisterd. Maar dat er te weinig te doen is in Almere, kan en mag nooit een reden zijn om dan dingen te gaan vernielen!!!

  reageer
 • Wauw! Oke, stenen naar bussen gooien en daarmee levens van mensen in gevaar brengen en deze meneer wilt gezellig gaan praten???

  reageer
 • reaguurder

   

  aha, aloude reflex. ze vervelen zich,dus ga je stenen naar bussen gooien. logisch. Nederland in een notendop, je misdraagt je en dan krijg je een beloning toe als je daarmee stopt.

  reageer
 • Dus

   

  Dus als ik mij verveel ga ik de ramen bij de buren ingooien en dan komt de burgemeester spelletjes met mij spelen om mij op mijn gemak te stellen.

  reageer
 • Adriana

   

  Doe die oogkleppen af en kijk naar de jeugd in heel Almere. Het beperkt zich echt niet alleen tot de kruidenwijk!

  reageer
 • Erik

   

  Dus als er niks te doen is ga je maar slopen ....ongelofelijk

  reageer
 • Nick

   

  Te weinig te doen in almere laat me niet lachen vroeger was er weinig te doen in almere en dan gingen we nog niet van dit zulke dingen doen . Burgemeester moet helemaal niet luisteren naar deze jeugd als de politie slim is pakken ze die gasten op en laat ze maar eens hard werken en laten in zien dat dit nooit meer mag gebeuren gewoon alle bussen laten schoon maken en bus hokjes . Niks te doen in almere die buurvrouw is gewoon bang daar zegt ze dit vast .

  reageer
 • Enna

   

  Tea time

  reageer
 • Pjotter.

   

  Idd teatime, en de burgemeester moet met ze gaan breien en haken weet vast wel hoe dat moet.

 • Rk

   

  Huh. Lijkt me dat de jeugd gewoon zich normaal moeten gedragen. Dit soort gajes kent geen grenzen en zal het zien als overwinning en dus nog meer eisen

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert