Burgemeester op patrouille in Kruidenwijk

ALMERE
Burgemeester Franc Weerwind is dinsdagavond op patrouille geweest in de Kruidenwijk. Jongeren hebben daar de afgelopen weken meerdere keren bussen en ramen van huizen bekogeld met grind. 

Eerst sprak de burgemeester met zo'n honderd bewoners over de veiligheid in de wijk. Samen met wethouder Pol sprak hij met bewoners op het Saffraanplein, hij bezocht jongeren in buurtcentrum Karwij en Weerwind had in basisschool De Heliotroop speeddates met jongeren en ouderen. Daarna ging de burgemeester op patrouille door de Kruidenwijk met Toon van Dijk, de fractievoorzitter van de Almeerse PVV. Dat hadden de twee afgesproken op de Politieke Markt, nadat Van Dijk veel kritiek had op de aanpak van Weerwind. Volgens Toon van Dijk was het een rustige avond. 

Volgens Weerwind zit de gemeente ''er bovenop'' en is de politie volop aanwezig in de wijk, zichtbaar en onzichtbaar. Hij riep jongeren op om met wensen te komen voor activiteiten in hun wijk. Enkele bewoners gaven aan meer camerabeveiliging te willen, maar ook zeiden bewoners te balen van de negatieve beeldvorming. 

reacties (4)

 • Stef vd Heuvel

   

  Als burgemeesters, maar ook bijvoorbeeld ministers, zeggen dat "ze er bovenop zitten", is meestal het tegendeel het geval.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Wat moeten ze dan zeggen? "Het laat me koud"? Het is te makkelijk om te zeggen dat alle gezagsdragers onverlaten zijn.

 • Dr.Jake

   

  ....Hij riep jongeren op om met wensen te komen voor activiteiten in hun wijk. .... En dus toch : pappen en nat houden oftewel voor slecht gedrag word he hier in Almere beloond (zie skatepark). Als jongeren (van andere wijken) dit door hebben gaan ze dadekijk ook "opstandig" doen om hun eisen bij de gemeente te kunnen plaatsen. Niks wensen! Eisen en regels aan de jongeren doorgeven anders word er (nog) hard in de wijk ingegrepen bv. avondklok enz.

  reageer
 • Frenky

   

  Gaan de stenengooiers nu beloond worden met leuke activiteiten? Beetje omgekeerde wereld!

  reageer
 • Kees

   

  Want iedere jongeren in Kruidenwijk heeft met stenen gegooid?

 • Kees

   

  Dit.is een goede burgemeester mensen. Veel beter dan jorritsma. He deals. Annemarie defends.

  reageer
 • Piet.

   

  Dit is een burgemeester die gaat theedrinken,haken,breien met de jongeren. Hoe gezellig kun je dan zijn.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert