Provincie blijft permanent wonen verbieden

FLEVOLAND
De provincie Flevoland blijft van mening dat er niet permanent gewoond mag worden in vakantieparken, zoals het complex Zuiderzee op Zuid in Biddinghuizen.

Nu de gemeenteraad van Dronten donderdagavond heeft besloten dat permanent wonen op dat vakantiepark wél mag, zullen Gedeputeerde Staten waarschijnlijk een deel van het bestemmingsplan niet goedkeuren. Daar beslissen ze dinsdag over laat een woordvoerder weten.

De gemeente kan daartegen nog in beroep gaan bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

reacties (9)

 • Sanne

   

  Nee het is niet de gemeente maar de provincie die er tegen is, zij hebben een goed dak boven hun hoofd maar andere niet, laat ze er wonen, dan komen er woningen vrij voor andere.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Recreatieparken zijn over het algemeen nu al uitstekend met openbaar vervoer te bereiken. De ambulance moet ook voor recreanten / toeristen nu al binnen de norm voor de aanrijtijd komen. Ook is meestal een supermarkt , winkeltjes en horeca aanwezig. Het is het gemeentebestuur wat een reëel oordeel kan vellen of zoiets naar gelang de omstandigheden wel of niet mogelijk is. Of misschien met een beperking in bijvoorbeeld het aantal woningen enz. Ik had graag wat verduidelijking betreffende de bezwaren van de provincie gehad.....

  reageer
 • kors

   

  En na 5 jaar willen de bewoners een eigen buslijn, klagen ze omdat de ambulance niet binnen de normtijd komt, willen ze een eigen supermarkt en winkels, moet de thuiszorg veel kilometers maken. Er ontstaan nieuwe dorpskernen die alle voorzieningen eisen en dat afwentelen op de belastingbetaler. Stoppen met petmanente bewoning van recreatiewoningen.

  reageer
 • Frits1

   

  Hebt u iets tegen permanente bewoning op dit complex of hebt u iets tegen de gemeente Dronten. Het laatste lijkt me, gezien deze en andere reacties van u

  reageer
 • Ricardo

   

  Vereer de urker camping ook even met een bezoekje. Meer dan de helft van de "gasten" woont daar permanent

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Dick

   

  En Dronten, Swifterbant, Emmeloord en Lelystad maar uit laten dijen. Dat is nu juist het begin van het fileprobleem. Door alle bewoning zo sterk te concentreren op één plek en arbeid sterk te concentreren op een andere plek, krijg je bewegingen van mensen die toevallig allemaal op het zelfde tijdstip op de zelfde plaats moeten/willen zijn. Spreiding van bewoning en spreiding van arbeid is juist een adequaat middel tegen de files.

  reageer
 • Frank

   

  Dus we hebben B&W die de ondernemer op de knietjes dwingt zodat ze maar de regeltjes(al dan wel of niet gemaakt door aat) volgen.. En dat zelfde B&W gaat zelf tegen alle regels in😂 Ach het is hun geld niet toch

  reageer
 • Vinnie

   

  Permanente bewoning gewoon toestaan dit list echt het woning tekort toch mooi op. Een azc is toch ook een vakantiepark en daar wonen ze toch ook permanent. Permanent wonen zou echt een oplossing zijn voor alle mensen die een woning zoeken en alle urgentie gevallen voorzien van een woning. Ik pleit er voor om dit gewoon in heel Nederland te doen en gewoon toestaan.

  reageer
 • Deetje

   

  Hoop dat iemand eens optreedt tegen de gemeente

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert