Vier meisjes aangehouden voor vernielen bushokje

ALMERE
De politie heeft zaterdag in Almere vier meisjes van 15 en 16 aangehouden die ervan worden verdacht een bushokje te hebben vernield. Dat gebeurde vrijdag aan het Haydnplantsoen in de Muziekwijk. De politie kon de vier oppakken na tips van getuigen. Ze zijn verhoord op het politiebureau en met een proces-verbaal naar huis gestuurd.

Vrijdag hebben twee jongens een boete van ruim 300 euro gekregen nadat ze er voor hadden gezorgd dat de deuren van een bus niet meer open en dicht konden. Het probleem werd na enige tijd verholpen waardoor de bus weer kon rijden.

Vervoerder Connexxion stelt alle zes jongeren aansprakelijk voor de schade. Het busvervoer in Almere wordt de laatste tijd door veel incidenten getroffen. 

reacties (34)

 • John

   

  Zeker net zo neutraal als dat Nexit dossier van de PVV waarin het de conclusie dat het NL veel geld en welvaart kan gaan kosten net zo lang is weggepoetst tot er een positief beeld ontstond... Je weet wel, PVV, die partij die zo populair is bij onderbuikers en 'elite'-haters.

  reageer
 • Enna

   

  Ik bedoel hiermee dat de slager zijn eigen vlees keurt. Want positieve cijfers van het aantal gedaalde aangiften worden bijgehouden door instanties die daar belang bij kunnen hebben. Tevens doen mensen tegenwoordig niet overal meer aangifte van omdat er toch weinig of niets mee gedaan wordt. Laat instanties zich bezighouden met daadwerkelijke opvolging van aangiften en een neutrale instantie de cijfertjes bijhouden. Dan kom ik vanzelf van mijn onderbuikgevoelens af en heb ik geen noodzaak meer om verongelijkt te zijn.Dit heet oplossend vermogen en heeft niets met zeuren te maken.

  reageer
 • Onderbuik

   

  Niet neutrale instanties? Want de cijfers bevestigen niet uw onderbuik gevoelens? Als je iets vaak leest, wil het niet zeggen dat het vaker voorkomt. Inderdaad moeten de daders gestraft worden, uiteraard is het onacceptabel, maar het is van alle tijden. Kijk maar naar de reactie van Jacobus, alleen deed hij dat in een tijd zonder internet. Dus roepen dat ouders weer moeten leren opvoeden en dat het structureel is en de maatschappij daarmee naar de rand van de afgrond glijd, dat is (verongelijkt) zeuren.

  reageer
 • Jacobus MG

   

  Ook ik heb in m'n jeugd ooit iets gesloopt. Schade ; H.fl. 2.400,=. Gelukkig waren er nog 2 andere idioten die me assisteerden. Tot op de laatste cent hebben we het met z'n drieën vergoed. U mag 1 keer raden hoe vaak ik nog iets vernield heb ....

  reageer
 • .\/\/.

   

  Al duizenden jaren zeggen de ouderen hetzelfde over de jeugd. Het lijkt dus eerder een probleem van de ouderen dan van de jeugd te zijn.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Enna

   

  Het is niet incidenteel maar structureel. Dat bedoel ik er mee en ja je hebt gelijk. Ik ben alleen van mening dat we erg makkelijk iets een incident noemen indien er sprake is van crimineel gedrag, vandalisme,bedreigingen en verkrachtingen. Beter is om het een structurent te noemen!! Hier is geen definitie van waarschijnlijk maar geeft wel meer duidelijkheid dat het om incidenten gaat welke structureel voorkomen.

  reageer
 • petri

   

  Als ze maar betalen, dat zal ze leren

  reageer
 • Frank

   

  Definitie incident volgens internet: Een incident is een negatieve, onverwachte, en onvoorziene gebeurtenis. Een incident is vaak storend en zorgt voor overlast. Waar lees jij dat het incidenteel is?

  reageer
 • Enna

   

  Wat een aparte reactie.Een heleboel mensen zijn totaal afhankelijk van het openbaar vervoer. We moeten er met zijn allen voor zorgen dat openbaar vervoer gewoon leuk, gezellig en niet gevaarlijk is. Dus mafkezen tegenhouden en verbieden gebruik te maken van het OV . En als je je daar niet aan houdt dan busbaan laten vegen en onkruidvrij houden. Onder controle van de juiste personen die bijvoorbeeld werkloos zijn maar dit opvoedende werk graag willen en kunnen doen.

  reageer
 • Enna

   

  Criminaliteitscijfers zeggen niet alles.Deze zijn manipuleerbaar door de niet neutrale instanties welke de cijfers vrijgeven. En natuurlijk hoor je hondenpoep op te ruimen , en als je dat niet doet is er sprake van onbehoorlijk gedrag. Dat is echter niet te vergelijken met crimineel gedrag, vernielzucht of mensen schofferen. Hard rijden is inderdaad een misdaad, zeker als een ander daar het slachtoffer van is. Optreden hiertegen zal ook voor de meeste mensen vanzelfsprekend zijn. Meestal gaat het bij alle gevallen om mensen die zich niet sociaal kunnen of willen gedragen in de maatschappij. Zeuren is totaal anders dan aangeven dat je het niet eens bent met criminaliteit, vandalisme en asociaal gedrag.we moeten mensen hierop blijven wijzen, aanspreken en corrigeren want anders wordt het van kwaad tot nog veel erger

  reageer
 • Wanneer stopt het openbaar vervoer nu eens het is toch een keer genoeg of als er echt een dode valt .

  reageer
 • Onderbuik

   

  Elke incident komt tegenwoordig op internet terecht en doet vermoeden dat het met onze maatschappij de verkeerde kant op gaat. Maar de criminialiteitscijfers (ja ook over vandalisme) zeggen iets anders, namelijk dat er steeds minder voorkomt sinds de jaren 80. Dus het is maar de vraag of al die kinderen verkeerd opgevoed worden of dat het een randverschijnsel is wat bij de puberteit hoort. En dat je natuurlijk moet bestraffen (mooi dat ze gepakt zijn) maar wat op geen enkele manier te linken is aan het verloederen van de maatschappij. Eerder wordt de maatschappij steeds intoleranter voor de ander. Want je mag zelf wel van alles natuurlijk (hard rijden, schelden, je hond overal laten schijten) maar o wee als een ander over de schreef gaat. Vooral als deze niet tot je "eigen groep" behoort. Ouderen klagen over jongeren, Nederlanders over de irritante jongens (ja met die dikke ego's) van niet westerse afkomst, die irritante jongens vinden weer dat ze gediscrimineerd worden bij het minste geringste. We pikken helemaal niets meer van elkaar. En we gaan als kleine kinderen over elkaar zeuren.

  reageer
 • Job

   

  Als jeugdzorg er bij moet komen is het al te laat. Alle stukjes glas met de blote vingers op laten ruimen. Meehelpen met de restauratie van de abri en nota contant af laten rekenen. Leren ze het wel af.

  reageer
 • Enna

   

  Jeugdzorg is dus altijd de oplossing? Deze jongelui moet je bijbrengen hoe het hoort en als we daar in geslaagd zijn kunnen ze weer normaal functioneren in de maatschappij. Want als we dat niet doen gaan ook hun kinderen later op dezelfde voet verder. Als je niet steeds wil botsen moet je de remmen maar eens goed repareren!

  reageer
 • Rob

   

  Sjors je kan het ook omdraaien het zullen je ouders maar zijn die je zo succesvol hebben opgevoed.

  reageer
 • Enna

   

  Incidenten gebeuren incidenteel Henk.Dit is structureel en mensen met jou mening dragen niet bij aan een oplossing. Je wil een omroep straffen en daders laten lopen?

  reageer
 • henk

   

  mooi laat ze het zelf maar betalen dan weten ze gelijk wat het kost de jeugd van nu zijn gewoon tuig aan het worden en de ouders zijn er zelf al bang voor

  reageer
 • Pzaal

   

  Een hele stevige draai om de oren geven deze meisjes. Rot pubertjes.

  reageer
 • Hans K

   

  Deze minderjarige tieners kunnen er waarschijnlijk niets aan doen. Jong aangeleerd door de ouders en nu in praktijk gebracht. Ouders kunnen in ieder geval aan de bak om schade te betalen. Gelijk een aardige klus voor jeugdzorg.

  reageer
 • Sjors

   

  Nou nou . Het zal je kind maar zijn , ouders ook gelijk maar op cursus hoe voed ik mij kind op ,

  reageer
 • Bas

   

  Ook de ouders flink aanpakken.

  reageer
 • Michael

   

  In Amsterdam zitten ook een paar kranten die alleen schrijven als er iets negatief over de polder en met name Almere is te melden.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Dapper een bushokje slopen. Da's niet stoer, tof, gaaf, cool of wat dan ook. Dan ben je gewoon ziek tussen je oortjes......

  reageer
 • RoelP

   

  Bij de ouders alle ruiten ingooien, zien wie er dan een grote mond heeft over het vernielen van andermans spullen.

  reageer
 • Wil

   

  De ouders moeten dit dan betalen. En dan nemen de ouders (eindelijk) actie...

  reageer
 • Nora

   

  Hebben die rot meiden niets anders te doen, zoek een vakantie baantje dan maak je nog nuttig.en een taakstraf op ze plaats is wel goed ga met bejaarden rijden buiten doen ze tenminste wat goed.

  reageer
 • Burger

   

  Mee eens. Laat ze maar schoffelen en dan onder zeer streng toezicht. Niet hard werken is extra dag langer.

  reageer
 • Drontenaar

   

  Waarom is hun vernielzucht op de bussen gericht eigenlijk? Dat probleem van dat jeugdhonk ofzo heeft toch niks te maken met Connexion? Of is de smoes dat ze zich nu vervelen en dus alleen nog maar vernielingen kunnen aanrichten omdat ze niet meer in een buurthuis gezellig een potje kunnen kaarten of sjoelen?

  reageer
 • Kareltje

   

  Het laatste wat je moet willen is dit soort randdebielen bij hulpbehoevende mensen (en hun spullen) zetten. Laat ze maar een of ander smerig klusje doen, net zo lang tot ze de schade terugbetaald hebben.

  reageer
 • Henk

   

  En dat het busvervoer in Almere wordt getroffen door incidenten komt uiteraard niet door de berichtgeving van Omroep Flevoland. Zij bedrijven slechts journalistiek en moeten dit maatschappelijk probleem natuurlijk keer op keer objectief onder de aandacht brengen. Oh waar zou omroep Flevoland (Flevo POWnews) toch zijn zonder dit soort incidenten. Onder het mom van journalitieke vrijheid keer op keer Flevoland negatief in het daglicht zetten. Ik stel voor om een nieuwe regionale omroep te stichten!

  reageer
 • Rob

   

  Van een kale kip kun je niet plukken, boete en weer heen gezonden, van mij hadden ze minstens een week achter slot en grendel gemogen, terwijl de ouders eerst alle veroorzaakte schade aan Connexxion hadden moeten voldoen. Boter bij de vis heet dat, zo leer je ze die streken wel af en leren die ouders gelijk eens hoe belangrijk het is je eigen kroost op te voeden.

  reageer
 • Enna

   

  Hierbij het bewijs dat controleren en aanpakken resultaat oplevert. Pappen en nathouden eindelijk verleden tijd. Met dank aan burgers die hun mond weer durven open te doen en burgemeester en politie die zaken opvolgen zoals ooit de bedoeling was.En nu de officier van justitie en de rechters nog. En daarna al die zogenaamde hulpverleners die daar weer achteraan komen. Het is een lange weg maar zo komen we er hopelijk eindelijk van af.

  reageer
 • drontense

   

  Een flinke straf is wel op zijn plaats. Denkend aan helpen in een verzorgingshuis of bij mensen met een beperking. Daarnaast deskundige begeleiding door bv. Jeugdzorg. En niet te vergeten kosten vergoeding vernielingen.

  reageer
 • schaapjes

   

  Aanpakken dit tuig laat ze lekker eem.bijbaantje nemen om hun energie kwijt te raken

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert