'Utopia'-eiland wordt niet volgebouwd

ALMERE • Do 7 juli 2016 | 22:13 • Donderdag 7 juli 2016 | 22:13
Utopia-eiland behoudt zijn groene karakter en wordt niet volgebouwd. Dat zei wethouder Tjeerd Herrema gisteravond op de Politieke markt. Daar lichtte hij zijn plannen voor de Floriade van 2022 toe. Op het eiland is ruimte voor een boulevard en aangrenzend kunnen wat gebouwen komen. Op het zogenoemde Weerwater-eiland kan wel worden gebouwd.

In een plan van jachthaven Haddock is er wel sprake van grootschalige woningbouw op het Utopia-eiland, maar de wethouder wil daar dus niets van weten. 'Utopia is groen en dat blijft groen. Dat hebben we beloofd en daar houden we ons aan'.

De uitbater van de jachthaven en de wethouder staan daarmee lijnrecht tegenover elkaar. Herrema zegt dat hij hoopt er toch nog uit te komen met Haddock. Hij is bereid de kosten voor het maken van het Haddock-plan te betalen. 

De gemeenteraad wacht af wat er uit verdere gesprekken van de wethouder met Haddock komt. Daarna worden de plannen voor de wereldtuinbouwtentoonstelling in 2022 verder uitgewerkt.

Noot van de redactie: Eerder schreven we dat er helemaal niet gebouwd werd, maar er is wel degelijk bebouwing gepland op het Utopia eiland.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel