Middengolfzender Zeewolde mogelijk gesloopt

ZEEWOLDE • Ma 11 juli 2016 | 14:39 • Maandag 11 juli 2016 | 14:39
Middengolfzender Flevoland en de bijbehorende antennemasten langs de Vogelweg in Zeewolde worden mogelijk gesloopt. Volgens eigenaar Novec BV wordt het onderhoud van het complex steeds duurder, terwijl steeds minder omroepen via de middengolf uitzenden. Dit komt vooral door de opmars van moderne technieken als internetradio en DAB+.

Op dit moment zendt alleen het religieuze radiostation Groot Nieuws Radio nog via Zeewolde uit. De zender is te vinden op 1008 kilohertz, de oude frequentie van Radio 1. Het contract hiervoor verloopt dit jaar en Groot Nieuws Radio zendt ook al via internet uit.

Eigenaar Novec onderzoekt nog hoe het precies verder moet met het complex in Zeewolde. Mogelijk blijft een van de masten nog staan om er zenders of ontvangers voor modernere communicatiesystemen aan te hangen.

Het middengolfzendstation aan de Vogelweg staat overigens los van het kortegolfzendstation Flevo bij Zeewolde. Dat laatste zenderpark aan de Juttepeerlaan werd jarenlang door de Wereldomroep gebruikt, maar is in 2012 overgedragen aan het ministerie van Defensie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel