Zendpark wordt zendstation voor defensie

ZEEWOLDE • Do 7 december 2017 | 8:35 • Donderdag 7 december 2017 | 8:35
Het zendpark in Zeewolde wordt door defensie verbouwd tot zendstation. Dat is donderdagochtend bekendgemaakt. Het zendstation wordt daarmee het eerste militaire object van Flevoland. Defensie kocht het zendpark in 2012 van de toenmalige Wereldomroep. 

Het zendstation gaat de communicatie over lange afstanden met onder meer schepen en missiegebieden over de gehele wereld verzorgen. Het is de bedoeling dat het vanaf medio 2020 gebruikt kan worden.  

Werkzaamheden
Om het zendstation hiervoor gereed te maken, vinden er de aankomende tijd werkzaamheden plaats. Begin volgend jaar worden de bestaande antennemasten ontmanteld en wordt er een warmtewisselaar voor de zenders in de bodem aangebracht. Daarna komen er nieuwe antennes. In 2019 wordt de nieuwe zendapparatuur in het gebouw geplaatst. Na de ingebruikname van het station wordt het gebouw 24 uur per dag bewaakt. Er komen ongeveer 12 technici te werken. 

Het ministerie van Defensie verwacht dat de werkzaamheden enige overlast zullen veroorzaken, door bijvoorbeeld bouwverkeer en geluid.


 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel