Groot Nieuws Radio toch langer op AM vanuit Zeewolde

ZEEWOLDE • Di 1 augustus 2017 | 20:36 • Dinsdag 1 augustus 2017 | 20:36
De christelijke radiozender Groot Nieuws Radio blijft na 1 september toch nog enige tijd via het zendpark bij Zeewolde uitzenden op de middengolf. Het is het laatste station dat van de AM-mast langs de Vogelweg gebruik maakt.

Conflict
Zendmasteigenaar Novec wilde eigenlijk per 31 augustus stoppen met het doorgeven van Groot Nieuws Radio. Dit omdat het onderhoud van de apparatuur te duur wordt. Eind mei verloor Groot Nieuws Radio nog een procedure tegen Novec waarin het eiste langer door te mogen gaan

Na onderhandelingen is nu overeengekomen dat Groot Nieuws Radio tot ieder geval 1 maart 2018 kan blijven uitzenden. Daarnaast wordt onderzocht of het technisch mogelijk is om ook na die tijd nog door te gaan.

"Als er geen groot onderhoud nodig is, dan kan de overeenkomst verlengd worden tot uiterlijk 1 januari 2019. Daarna zullen we definitief afscheid gaan nemen van de middengolf", aldus directeur Wilfred Hardeman van Groot Nieuws Radio.

DAB+
De zender is blij dat luisteraars nu meer tijd hebben om over te stappen op DAB+. Via deze nieuwe techniek zijn meer zenders te beluisteren dan via AM of FM. Ook is de geluidskwaliteit vaak beter. Nadeel is wel dat er een stuk minder radio’s zijn die het signaal kunnen ontvangen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel