SP: Staatssecretaris moet ingrijpen bij De Torteltuin

ALMERE
De SP-fractie in de Tweede Kamer maakt zich zorgen over leerlingen met een verstandelijke beperking op basisschool De Torteltuin in Almere.

De Torteltuin is een normale basisschool waar leerlingen met een beperking les krijgen in een speciale klas. Maar De Torteltuin stopt met dit zogeheten Groep In School-model omdat het te duur zou zijn. Volgens de SP hebben de ouders te horen gekregen dat ze voor volgend schooljaar iets anders voor hun kinderen moeten regelen.

Het kabinet wil juist dat leerlingen met een beperking naar het regulier onderwijs gaan. De SP vraagt staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs dan ook om in te grijpen bij De Torteltuin, zodat de leerlingen niet van school hoeven te veranderen. De Almeerse Scholen Groep, waar de Torteltuin deel van uitmaakt, kon nog geen reactie geven.

reacties (3)

 • Anoniem

   

  Ik ben er van overtuigd dat wanneer er een mogelijkheid zou zijn geweest om deze Groep in School te handhaven, de Torteltuin dit zeker gedaan zou hebben. Het is voor álle kinderen de afgelopen jaren een grote meerwaarde gebleken, kinderen leerden (door de integratie over en weer) van elkaar. Helaas gaat een school niet over de financiële middelen voor een dergelijke groep want dan zouden de zaken er heel anders voor staan. Het is duidelijk dat de personen die de beslissingen hebben genomen, zich nooit goed in de praktijk hebben verdiept. Geld, daar draait het hier mijns inziens in de eerste plaats om, niet het belang van het individuele kind. En dat anno 2016, men zou nu toch beter mogen verwachten! Naïef, ik weet het...

  reageer
 • kees d.

   

  Dit is weer eens iets typisch van dit kabinet. Dit is nu al het zoveelste besluit dat te duur is en daardoor niet of nauwelijks uitvoerbaar. Het gaat hier om kinderen waar je voorzichtig mee moet zijn.

  reageer
 • John

   

  Dag werkt niet want deze personen hebben altijd meer Hulp aandacht en uitleg nodig. Dit gaa ten koste van het reguliere onderwijs. Er zitten gelukkig niet zoveel kinderen in een klas. Dit is weer een idee van onze overheid die geen enkel besef van de echte wereld hebben.

  reageer
 • mopper

   

  Ik weet het, lezen is moeilijk maar er staat duidelijk dat de kinderen met een beperking in een aparte groep les krijgen. Dus dit gaat niet ten kosten van de capaciteit. Ik zou zeggen laat de kinderen hier lekker op school, waarom moeten de kinderen met een beperking maar in een hoekje gezet worden. Zij hebben er toch ook niet om gevraagd om zo geboren te worden?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert