Milieudefensie maakt bezwaar tegen weg naar vliegveld

LELYSTAD • Wo 13 juli 2016 | 13:23 • Woensdag 13 juli 2016 | 13:23
Milieudefensie maakt bezwaar tegen de verbindingsweg en de aansluiting op de A6 die ervoor moeten zorgen dat het vliegveld na de uitbreiding goed bereikbaar is. De lokale afdeling heeft een zienswijze ingediend tegen het plan

Volgens Milieudefensie kan verkeer van en naar luchthaven Lelystad prima afgewikkeld worden op de al bestaande wegen en leidt een nieuwe aansluiting op de A6 zo dicht bij de bestaande afslag Lelystad alleen maar tot vertraging en onveilige situaties. 

Bovendien vreest Milieudefensie voor de grauwe kiekendief. Medewerkers van de vereniging hebben zelf waargenomen dat de kiekendief foerageert in het gebied waar de nieuwe verbindingsweg gepland is, maar volgens de plannenmakers komt de vogel in dat gebied helemaal niet voor. 

Woensdag is de laatste dag dat er op het plan gereageerd kan worden. De provincie Flevoland gaat nu alle ingediende reacties verzamelen in een nota, en op basis daarvan bepalen of het plan aangepast moet worden voordat er een besluit valt. 
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel