Nieuwe dienst voor blinden met de bus

ALMERE
Het rijden met de bus in Almere wordt toegankelijker voor blinden en slechtzienden. Vervoersmaatschappij Connexxion start met een nieuwe dienst voor reizigers die informatieborden bij de haltes niet goed kunnen lezen. 

Oogvereniging Flevoland had bij de Almeerse gemeenteraad geklaagd over de beperkte voorzieningen voor blinden en slechtzienden. Het uitstippelen van een reis kan nu al via applicaties op de telefoon, maar routewijzigingen, oponthoud en stakingen worden daar niet op vermeld. 

De vereniging had gevraagd om een applicatie op de telefoon waarop gesproken berichten ontvangen kunnen worden. Connexxion herkent het probleem en zegt dat er eind dit jaar een oplossing komt. Blinden en slechtzienden krijgen dan een bericht op hun telefoon als de bus niet rijdt of vertraging heeft. 

reacties (4)

 • dat wordt dus nog ff afzien.

  reageer
 • M Jansen

   

  Nu nog de gewone reizigers informeren over vertragingen. Vanmorgen nog een half uur staan wachten, maar op de connexxion app was niks te vinden. Op twitter zag ik dat er bij Kruidenwijk een ongeluk was gebeurd

  reageer
 • ./\/.

   

  Het is niet goed of het deugt niet natuurlijk.

 • Maartje

   

  Kunnen ze in Almere ook gelijk investeren in kogelvrij glas in de bus?

  reageer
 • Enna

   

  Goed geregeld

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert