Geen tijdelijke veerdienst tussen Almere en Amsterdam

ALMERE • Ma 18 juli 2016 | 13:53 • Maandag 18 juli 2016 | 13:53
Een plan om tijdens de grootschalige spoorwerkzaamheden in augustus een veerdienst op te zetten tussen Almere en Amsterdam IJburg is in het water gevallen. Een woordvoerder van de gemeente Almere laat weten dat de beoogde aanbieder van de dienst op dit moment niet over genoeg pontjes beschikt.

Twee van de vier schepen van de veerdienst kampen met technische problemen. De aanbieder kan op korte termijn geen andere vaartuigen vinden. De gemeentewoordvoerder zegt dat het heel jammer is dat de tijdelijke veerdienst niet doorgaat. Vooral fietsers zouden een snelle verbinding met Amsterdam krijgen door de pont. 

Stilgelegd
Het treinverkeer rondom Almere wordt vanaf vrijdagavond 19 augustus tot en met vrijdag 26 augustus stilgelegd. Er rijden helemaal geen treinen tussen Almere Oostvaarders en Weesp. Ook de lijn naar Utrecht ligt eruit tot Naarden-Bussum. ProRail trekt in deze acht dagen de nieuwe spoorbrug over de A6 bij Muiden op de goede plek. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel