Geen tijdelijke veerdienst tussen Almere en Amsterdam

ALMERE
Een plan om tijdens de grootschalige spoorwerkzaamheden in augustus een veerdienst op te zetten tussen Almere en Amsterdam IJburg is in het water gevallen. Een woordvoerder van de gemeente Almere laat weten dat de beoogde aanbieder van de dienst op dit moment niet over genoeg pontjes beschikt.

Twee van de vier schepen van de veerdienst kampen met technische problemen. De aanbieder kan op korte termijn geen andere vaartuigen vinden. De gemeentewoordvoerder zegt dat het heel jammer is dat de tijdelijke veerdienst niet doorgaat. Vooral fietsers zouden een snelle verbinding met Amsterdam krijgen door de pont. 

Stilgelegd
Het treinverkeer rondom Almere wordt vanaf vrijdagavond 19 augustus tot en met vrijdag 26 augustus stilgelegd. Er rijden helemaal geen treinen tussen Almere Oostvaarders en Weesp. Ook de lijn naar Utrecht ligt eruit tot Naarden-Bussum. ProRail trekt in deze acht dagen de nieuwe spoorbrug over de A6 bij Muiden op de goede plek. 

reacties (5)

 • De ingenieur

   

  Wat denkt u?

  reageer
 • Blijft de snelweg wel open als de brug op de juiste plaats wordt geplaatst?

  reageer
 • Robert

   

  Waarschijnlijk heeft de redactie een verkeerde stockfoto gepakt. Die rondvaartbootjes zijn heel leuk voor de grachten, maar hebben niets op het randmeer te zoeken. Maar zo'n waterbus als bij Rotterdam vaart, dat had een heel mooie oplossing kunnen zijn. Ook voor de Almeerders die de evenementen die week in Amsterdam willen bezoeken. Zou Connexxion de voormalige Fast Flying Ferries niet in kunnen zetten?

  reageer
 • Jan

   

  Je denkt toch niet dat ik in zo'n bouwvallige boot ga zitten.

  reageer
 • De ingenieur

   

  Met zo'n bootje als op de foto ben je voor de lunch niet in Amsterdam. Men zou een paar schepen moeten hebben zoals die tussen Dordrecht en Rotterdam varen. Dan ben je leuk bezig. Vertrek dan ergens vanaf de Marina om te zorgen dat de afstand zo kort mogelijk is. In Amsterdam zal men buiten de sluizen moeten blijven wat dan helaas weer te ver van alles weg is.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert