Burgemeester verbaasd over advies sluiting gevangenis

ALMERE
Burgemeester Franc Weerwind is ernstig verbaasd over het advies om de gevangenis in Almere te sluiten. Volgens hem druist een sluiting van de penitentiaire inrichting in tegen de afspraken die met de rijksoverheid zijn gemaakt over de groei van de stad en de daarbij behorende voorzieningen en werkgelegenheid. Hij gaat dan ook in gesprek met het ministerie.

Bij sluiting gaan er banen verloren
De gevangenis Almere Binnen brengt volgens Weerwind veel werkgelegenheid met zich mee en die wil de burgemeester niet verloren laten gaan. Er werken zo'n 250 mensen. Daarvan komen er volgens de burgemeester circa 140 uit Almere en 35 uit Lelystad. Verder levert de instelling ook werk op voor toeleveranciers.

Waarom moeten gevangenissen sluiten?
De Dienst Justitiële Inrichtingen adviseert de Tweede Kamer om de komende jaren acht gevangenissen te sluiten, waaronder die in Almere. Dit heeft te maken met leegstand in de cellen, onder andere door het opleggen van lagere straffen en de vergrijzing.

Staatssecretaris Dijkhoff zegde toe in elk geval deze kabinetsperiode geen gevangenissen te sluiten. Een nieuw kabinet moet besluiten hoe om te gaan met de leegstand van de cellen.

reacties (10)

 • Evros

   

  Zeker, een gevangenis kost geld. Oke, haal het geld bij degene die het moeten bewonen en bij hun familie vandaan ! Waarom moeten wij betalen voor de rottigheid die zij uithalen ! In andere landen moeten ze ook maar zien hoe zij aan hun voer komen. Worden ze op de koop toe gemarteld. Beter dan dat gepamper .

  reageer
 • .\/\/. (de èchte)

   

  Maar dan vervolgens niet zeuren over de kosten. Want een gevangenis is niet gratis.

  reageer
 • Evros

   

  Hoezo aan Turkije verhuren, we hebben er hier toch ook genoeg die zich misdragen !

  reageer
 • almere

   

  vooral door gaan met knuffelstrafjes uitdelen hier dan kan deze gevangenis gesloten worden , maar al dat tuig die geknuffeld worden hier mee lachen zich krom dat krijg je nou met al die linkse knuffel rechters want een cel straf vinden ze dan weer zielig

  reageer
 • grondstof

   

  Rijks bezuinigingen gaan voor gezond verstand. De regering bezuinigd in eigen land om in het buitenland en de E.U mooi weer te spelen. Zie het als een investering voor na de volgende verkiezingen waarbij zij niet herkozen worden.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • frits

   

  Tja, maar die alternatieve strafjes komen juist uit de D66-hoek. De partij die zeer sterk vertegenwoordigd is onder de rechters in Nederland, en waar ook Franc Weerwind zelf van is.

  reageer
 • Rob

   

  Ik zou ook verbaasd zijn als de gevangenis in Almere zou sluiten temeer de stad zo crimineel is als de pest, met een beetje rechtelijke wil is die zo gevuld, sterker nog ik denk zelfs dat ze er nog een stuk moeten aanbouwen. Jammer een gemiste kans en Almere zal nog crimineler worden de komende jaren.

  reageer
 • Elzelina

   

  Misschien kunnen we cellen aan Turkije verhuren, die hebben zoveel arrestanten

  reageer
 • kees d.

   

  Lege cellen kan je tegen gaan door iets minder taakstraffen te geven en meer cel straffen. Je kan nu voor een taakstrafje een overval plegen.

  reageer
 • Hans49

   

  Volgens mij heb je juist in Almere voldoende cellen nodig. Als we nou eens echte straffen geven ipv pamperen met zgn taakstrafjes zouden we zelfs cellen tekort komen.....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert