Asbest in puincontainer heeft zich niet verspreid

ALMERE
Het asbest dat is aangetroffen in een puincontainer aan de Touwslagerhof in het centrum van Almere heeft zich niet verder verspreid. Dat laat de gemeente woensdagavond weten. Het advies aan omwonenden om ramen en deuren gesloten te houden geldt dan ook niet meer. 

Nadat het asbest dinsdag in een container werd gevonden bestond de vrees dat het mogelijk ook in de omgeving terecht zou zijn gekomen. Op veertig plaatsen zijn monsters genomen om dat te onderzoeken. De Zadelmakerstraat werd daar enige tijd voor afgezet. 

Het puin waar het asbest tussen zat is afkomstig van de verbouwing van een winkelpand. De Omgevingsdienst treedt op tegen de aannemer vanwege het onzorgvuldig verwijderen van asbest en onderzoekt de rechtmatigheid van de sloop.

Bewoners worden door de gemeente per brief geïnformeerd over het feit dat het asbest zich niet verder heeft verspreid.

reacties (8)

 • Faerie

   

  Ten eerste: de gebouwen zijn van voor 1994 (sterker nog van 1981), dus er kan asbest in zitten. En dit is duidelijk een wake up call voor een ieder die in oudere (winkel)panden wat wil verbouwen. Zelfs in het jonge Almere! Nu kan iedereen even Wikipedia openen en lezen dat asbest vooral bij langdurige blootstelling schadelijk is. Geldt idd ook voor roken. Dus was dit tikkeltje overdreven? Tja. Maar de aannemer was wel gewoon ergens voor verantwoordelijk, asbest moet op een bepaalde manier worden verwijderd en afgevoerd en heeft dit laks aangepakt. Daar mag best iets mee gedaan worden.

  reageer
 • Bewoner

   

  Nee, de asbest heeft zich vast niet verspreid. We waaiden weg op het balkon er vlak naast...

  reageer
 • Vissekla

   

  Oké, kunt u aangeven hoe lang uw oom blootgesteld geweest is aan welke soort asbest? In mijn jeugd als visserman isoleerden wij zelf de uitlaat van de motor met asbestkoord. Iedereen deed dat zo, dat is inmiddels tientallen jaren geleden en mij zijn geen gevallen bekend van asbest gerelateerde kanker. Roken daarentegen vergt tienduizenden slachtoffers, maar dat wordt niet verboden. Kennelijk liggen de belangen hier anders.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Als het overdreven is, waarom is het dan verboden?

  reageer
 • R.

   

  Om dan toch kosten te bespaten stel ik voor dat jij de boel onbeschermd gaat opruimen! Papieren tijger, lekker makkelijk zo reageren vanaf je computertje!! Ps. Ik heb een oom verloren door asbestkanker....

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Steven Stedenwijker

   

  Wie heeft dat dan in het pand aangebracht? Asbest is al zo lang niet meer gangbaar of toegestaan. Je mag dan aannemen dat het op gelijke lokatie in de gebouwen ook nog voor komt. Overigens zou het wel helpen om niet te doen alsof het een soort ebola risico is.

  reageer
 • Vissekla

   

  De aspest heeft zich niet verspreid... Iedereen weet inmiddels wel dat het gedoe met asbest zwaar overdreven is. De milieumaffia heeft zich een plaats verworven en zal deze met hand en tand verdedigen.

  reageer
 • Pipo

   

  Zou ik ook zeggen, anders alleen maar weer een hoop heisa.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert