Vloggen: Almeerse politieagent wordt snel populair

ALMERE • Vr 22 juli 2016 | 18:08 • Vrijdag 22 juli 2016 | 18:08
Politieman Jan-Willem van het bureau in Almere Buiten heeft al vloggend in korte tijd heel wat kijkers aan zich weten te binden. De hoofdagent plaatste ruim een maand geleden zijn eerste vlog en inmiddels is het aantal abonnees op zijn YouTubekanaal al opgelopen tot meer dan 40.000. De vloggende agent is uniek in Nederland en als het een succes is wordt dit landelijk overgenomen.

Jan-Willem begon met vloggen om het publiek meer inzicht te geven in het werk van de politie. Er verschijnen volgens hem steeds vaker filmpjes op social media waarin te zien is dat agenten bijvoorbeeld veel geweld gebruiken. Maar wat daar aan vooraf is gegaan wordt niet duidelijk en zo kan er volgens de politieman een scheef beeld ontstaan. Door een videoverslag te maken van zijn werkzaamheden hoopt Jan-Willem het imago van de politie te verbeteren.

De reportage over de Almeerse politieman is deze week te zien in de zomerserie over succesvolle Flevolandse vloggers en YouTubers.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel