Bijna-botsing op Lelystad Airport niet verder onderzocht

LELYSTAD
Er komt geen uitgebreid onderzoek naar een bijna-botsing in februari tussen twee vliegtuigjes boven Lelystad Airport. Dat staat in een rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid.

Bij de bijna-botsing ontdekte een piloot die wilde gaan landen op Lelystad Airport plotseling een vliegtuigje vlak achter hem, dat op lagere hoogte vloog. De piloot besloot de landing uit te stellen en uit te wijken. 

De Onderzoeksraad beschrijft het incident in de kwartaalrapportage. Nader onderzoek is niet gedaan, omdat vorig jaar al een uitgebreid rapport is verschenen over bijna-botsingen. Hierin staan ook enkele voorschriften voor piloten, voor het vermijden van botsingen en bijna-botsingen. 

reacties (6)

 • Lelystedeling

   

  Tja, net als in het verkeer, kan het voorkomen dat je soms wat dichter op een ander zit dan dat je had ingeschat. Daarom wordt er ook niets aangenomen in de luchtvaart en checken we dubbel en dubbel. Zodoende heeft deze piloot ook de goede actie ondernomen door de landing af te breken. Dit leer je ook gewoon tijdens je opleiding.

  reageer
 • Frits1

   

  Is al vaker gebeurd daar, maar gelukkig hebben ze een hele grote doofpot......er kan nog meer bij in...tot er een echt ongeluk plaatsvindt met echte slachtoffers!

  reageer
 • Jos '56

   

  Huh???

  reageer
 • Nollie peppelpiet

   

  Ik vind je ook. Vliegtuig niet lief. Beter niks en saai. Ik hou van maar niet van vliegtuigje. In holland niemand gaat met vliegtuigje weg. Goed van jouw Jan. Jij mijn vriend hoor en niet vliegtaug

  reageer
 • aatje

   

  je gaat toch ook niet bijna botsingen in het verkeer onderzoeken?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • jan

   

  Het zou het vliegveld ook eens in kwaad daglicht kunnen zetten weg er mee vliegvelden te over in nederlanf

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert