Stijging van aantal aangiftes fietsendiefstal

NOORDOOSTPOLDER
In vier van de zes Flevolandse gemeenten is dit jaar het aantal aangiftes van fietsendiefstallen toegenomen. Alleen in Lelystad en Almere nam het aantal aangiftes iets af in vergelijking met vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van de Stichting Aanpak Voertuigcriminalieit (stAVc).

Opvallend is de stijging van het aantal aangiftes in de gemeente Noordoostpolder. In het eerste half jaar van 2016 werd daar 116 keer aangifte gedaan van diefstal. Een jaar eerder was dat nog 40 keer.

De politie liet afgelopen mei weten dat er in Luttelgeest opvallend veel fietsen werden gestolen. Volgens de politie was er tussen januari en mei sprake van een verdubbeling. Een aantal fietsen werd teruggevonden bij het asielzoekerscentrum.


[https://localfocus2.appspot.com/57a999fe6db7a]

reacties (8)

 • Desensurist

   

  Dat niet alleen ze zijn ook nog eens hoog opgeleid volgens onze politici, eenmaal geworteld en genesteld behoren deze straks ook nog eens tot het witte-boorden gilde wat jaarlijks met vakantie gaat naar het thuisland zoals inmiddels duizenden dit gewend zijn te doen.

  reageer
 • Roosje

   

  Mijn fiets is ook gestolen, in centrum van Dronten, ongeveer 2 weken geleden. Ik vond hem 's avonds terug bij het station....en hij stond nog steeds op slot. Als ik nu wegga zet ik hem met extra ketting op slot aan een hek of paal.

  reageer
 • Rauhfaser

   

  Je hebt een levendige fantasie

  reageer
 • Carry

   

  Inderdaad als je fiets gestolen is op naar het AZC 9 van de 10 keer vinden ze hem daar. En ja dat is gewoon de realiteit en geen onderbuik gevoel.

  reageer
 • Kansloos

   

  Op facebook in zeewolde tientallen filmpjes van stelende asielzoekers met op hun bagagedrager nog een extra fiets richting azc politie bellen er talloze mensen maar er is nooit een auto beschikbaar je leest er nooit wat over in zeewolde alles word onder het mom van het zijn arme asielzoekers af gedaan het zijn gewoon dieven talloze fietsen teruggehaald in zeewolde door burgers op het azc politie gaat dan wel kijken als er zeewoldenaren op het azc lopen en krijgen hun fiets terug maar de asielzoeker word niet eens naam genoteerd

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Brie

   

  Ik denk niet dat het afneemt, maar de aangiften nemen af. Heeft ook niet echt veel zin om aangifte te doen van een zwarte oma fiets. .

  reageer
 • jan

   

  hier in zeewolde zijn ook veel fietsen gestolen je ziet het gebeuren als ik mijn fiets op slot zet mag ik er wel scheermesjes tussen zetten ik heb geen geld voor een nieuwe fiets en als ik er 1 zou pikken word ik gepakt

  reageer
 • Willem D

   

  En maar zeggen het zijn zulke eerlijke mensen Oppakken en weg met deze dieven

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert