Relatief veel schuldsaneringen in Flevoland

FLEVOLAND
Flevoland telt relatief veel mensen die in de schuldsanering terechtkomen: 3,2 per 10.000 volwassenen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Alleen in Groningen en Drenthe waren in het eerste kwartaal van dit jaar meer schuldsaneringen, respectievelijk 4,2 en 3,3 van elke tienduizend volwassenen.

Het aantal mensen dat in de schuldsanering terechtkomt, neemt in Nederland overigens af. Dat komt volgens het CBS onder meer doordat gemeenten strenger selecteren wie er in een schuldtraject terechtkomen.

[https://localfocus2.appspot.com/57b3fd1f8767b]

reacties (15)

 • Jan

   

  Huurtoeslag proefberekening maken op site belastingdienst, kijk maar eens wat je krijgt, wedden dat het niet 0 is..?

  reageer
 • Zonderbaardgeenkoning

   

  Vind de censuur van Omroep Flevoland bizar, een gewone doodnormale mening hoe wat waarom en gevolg op het onderwerp wordt niet gepubliceerd, terwijl wij in een vrije democratische samenleving zouden leven. Wat mij betreft moet de subsidie verdwijnen wil niet dat wij hier een soort van Stasi berichtgeving moeten onderhouden en accepteren.

  reageer
 • Jan

   

  Ik durf er bijna om te wedden dat u een buiktasje bezit, witte sokken met sandalen draagt, elk jaar met de caravan op vakantie gaat en met genoegen naar wegmisbruikers kijkt.

  reageer
 • Den

   

  Blijven beheersen is geen probleem en normaal verzekerd ben ik ook. Oh ja, een financiële buffer opgebouwd voor wasmachines, auto's ed. Ja, deze buffer heb ik al vanaf mijn 18e. Keurig voor gewerkt. plannen, studeren en niet groter leven dan ik ben.

  reageer
 • Pzaal

   

  Ach volgend jaar weer de huren omhoog. Komt vanzelf wel goed, Toch?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • dronten

   

  Rondkomen van €1200,00 is geen vetpot. Ik begeleid iemand die dat ook verdient en wel huurtoeslag krijgt. Laat je dus goed voorlichten. Daarnaast heeft de gemeente een zorgplicht en kan je daar misschien terecht!

  reageer
 • Joke

   

  En nu maar hopen dat u zich blijft beheersen en geen niet verwachte tegenvallers krijgt te verwerken.

  reageer
 • Jantje

   

  Laten we dan maar zeer blij zijn dat de mensen die hier reageren, blijkbaar nog nooit hier mee te maken hebben gehad !!! Want het lijkt me absoluut geen pretje om met een gezin van 50 per week te moeten rond komen !!! En tegenwoordig maakt een baan ook niet meer uit...Ik zie genoeg werkende armen !! Ik moet zelf rond komen van 1.200 per maand, tuurlijk kom je niet in aanmerking voor huurtoeslag enz. Met alle vaste lasten eraf heb je soms ook het gevoel dat je in de sanering zit !!! Oh ja, ik ben3 jaar geleden gestopt met roken en heb geen dure smart Phone incl., abbo.

  reageer
 • Michael

   

  Lang leven de hebzucht en erbij willen horen maatschappij, dat zijn de grootste oorzaken van schulden !!

  reageer
 • RM

   

  Ik denk dat veel ook voortkomt van verplichte verkoop van een koopwoning die flink onder water staan. Denk aan scheidingen e.d. In flevoland relatief veel scheidingen en veel huizen onder water. Ik verwacht dat daar het grootste gedeelte vandaan komt. De overige groep zal gewoon gelijk zijn aan die je in alle andere provincies ook ziet.

  reageer
 • Jan

   

  Gelukkig heeft u zo een hoog niveau dat u nooit in de problemen zult komen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  "Kom eens met wat inhoud." - je vraagt het ook zo vriendelijk!

  reageer
 • Den

   

  Het heeft meesal te maken met beslissingen. De verkeerde beslissingen. Kopen, kopen, kopen en pas later betalen, 4 telefoons willen en kopen want er staat gratis, ed. Ed. Ed. Oh ja, verheet ik de zielige categoerie vrouwen die verkeerde mannen hebben ontmoet? Nee hoor, jullie trekken ze aan. Soort zoekt soort. Wel door blijven roken natuurlijk, want een pakkie sigaretten kost niet zo veel. Schulden veelal door op te grote voet leven dus. Huis onder water en een partner verliezen is een veel triester verhaal. Daar zou deze regeling voor moeten gelden.

  reageer
 • Boerman

   

  Mijn buurvrouw ook, maar zij denkt ook dat koud water gratis is. Met zo een niveau kom je vanzelf ook in die ellende terecht.

  reageer
 • Barbara

   

  Ben wel benieuwd hoe die selectie daar dan plaats heeft. Kom eens met wat inhoud.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert