Ook Ellerveld wil permanente bewoning

DRONTEN
Recreatiepark Ellerveld in Biddinghuizen heeft een verzoek ingediend bij de gemeente Dronten om permanente bewoning toe te staan. 

Nu de gemeenteraad permanent wonen op een ander park, Zuiderzee op Zuid, wil toestaan, vindt Ellerveld dat het daar ook zou moeten mogen.

De provincie Flevoland is tegen permanente bewoning op vakantieparken, en heeft ook bezwaar gemaakt tegen het besluit van Dronten om permanente bewoning op Zuiderzee op Zuid toe te staan. De provincie is vooral bang dat andere vakantieparken ook permanente bewoning gaan eisen, zoals nu ook gebeurt.

De gemeente Dronten moet het verzoek van Ellerveld nog behandelen.
 

reacties (14)

 • Me

   

  Lijn 147 stopt recht tegenover de ingang.

  reageer
 • Ruud

   

  Niet erg verstandig van de projectontwikkelaar Ellerveld om nu over permanente bewoning te beginnen voordat er een definitieve beslissing is genomen over Zuiderzee op Zuid. Hiermee bereikt hij precies het tegenovergestelde. Bovendien zal Walibi nooit akkoord gaan met permanente bewoning naast hun deur en als 1 bedrijf in Dronten het voor het zeggen heeft is dat Walibi wel.

  reageer
 • brombeer

   

  Die is er al! De Walibi Express

  reageer
 • Frank

   

  Aat regelt het allemaal! Wat sponsoring hier en wat knuffels daar

  reageer
 • Roel

   

  Nee, dat mag niet omdat je daar bij de aankoop voor hebt getekend. En waarom heb je daar voor getekend? Omdat de grond goedkoop was omdat er op die grond een recreatiebestemming zat en geen woonbestemming. En waarom hebben we dat met z'n allen besloten? Omdat het zonder planologische indeling in een klein landje als Nederland anders een rotzooitje zou worden, net zo als in België waar iedereen maar raak kan doen. Voor dat je het weet staat de hele kust volgebouwd met die zooi.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jewetwelwieikben

   

  Zo grappig dat iedereen hier een mening over heeft, maar Nederland bijna het enige land in Europa is waar je niet permanent in je eigen bezit mag verblijven...

  reageer
 • Frits

   

  Vroeger moesten provincies bestemmingsplannen goedkeuren. Dat is sinds enkele jaren niet meer. Alleen moeten sommige provinciale ambtenaren er nog aan wennen dat hun taak vervallen is. Provincies kunnen nog wel ingrijpen in de ruimtelijke ordening voor zaken van regionaal en bovenregionaal belang. Dat is het wonen op recreatieparken echter niet: de voorzieningen die bij permanente bewoning in beeld komen, zoals huisvuilverwijdering, riolering en openbare verlichting, zijn een lokale aangelegenheid.. Bij regionaal belang gaat het om zaken als regionale wegverbindingen, of megawinkelcentra die de detailhandelsstructuur in een complete regio ontwrichten, of projecten die de ecologische hoofdstructuur aantasten.

  reageer
 • Roel

   

  Hier kon je op wachten, en er komen er nog veel meer. Dat krijg je er van als je zwakke knieën hebt, niet handhaaft en vervolgens de oren naar de projectontwikkelaars laat hangen. Hier worden slechts enkele personen heel veel beter van. En maar klagen dat de inkomensverschillen in dit land zo groot worden!

  reageer
 • Knelis

   

  En dan straks zeuren om een bus verbinding

  reageer
 • hans v veen

   

  ik denk dat alle recreatiebedrijven wel permanente bewoning willen,een ja voor wonen op Zuid, zet de deur open voor alle parken en campings.

  reageer
 • henk

   

  Volgens mij mogen statushouders er ook niet permanent wonen.

  reageer
 • ikke

   

  Kijk, daar begint het al. Straks permanent wonen op elk recreatiepark, althans in de gemeente Dronten.

  reageer
 • Oud ambtenaar

   

  Wordt tijd dat de provincie wakker geschud wordt. Voor de statushouders is alles mogelijk maar voor onze eigen mensen zijn ze doof en blind..Ik schaam mij als oud provincie ambtenaar!!!

  reageer
 • avd

   

  Dat krijg met al die bestuurslagen in Nederland. Gemeente zegt ja, Provincie zegt nee. Wie gaat nu waar over? Staks mag de Rijksoverheid er ook nog iets van vinden. En de burger zit in de mangel.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert