Rechtszaak om permanente bewoning Zuiderzee op Zuid

DRONTEN
De gemeente Dronten stapt naar de Raad van State om een besluit van de provincie aan te vechten. Dronten is het niet eens met de provincie om permanente bewoning te verbieden in vakantiecomplex Zuiderzee op Zuid in Biddinghuizen.

Volgens Dronten kampt het complex met leegstand en is het gewenst dat dit met permanente bewoning wordt tegengegaan. Daarom heeft de gemeenteraad in juni het bestemmingsplan aangepast. De provincie heeft dit bestemmingsplan afgekeurd. Het provinciebestuur is bang dat Zuiderzee op Zuid een nieuw dorpje wordt en vindt die ontwikkeling ongewenst.

Dronten en de provincie hebben geprobeerd de gang naar de rechter te voorkomen, maar die pogingen zijn mislukt. Het is nog niet bekend wanneer de zaak bij de Raad van State dient.

reacties (6)

 • Albert

   

  In een tijd van ernstige woningnood is het idioot om permanente bewoning te verbieden.

  reageer
 • Astrid

   

  Het vreemde is dat de gemeente hier dus een oplossing gaat bedenken voor de leegstand die een project ontwikkelaar heeft. De vraag is volgens mij nu meer of de gemeente Dronten (of onze burgemeester...) aan de project ontwikkelaar toezeggingen heeft gedaan mbt dat ze voor kosten opdraaien o.i.d. Het is namelijk van de zotte dat de gemeente Dronten zich zo hard maakt voor het verlies wat een project ontwikkelaar maakt. Achter de project ontwikkelaar zitten namelijk gewoon investeerders en dat zijn banken e.d. dus die hebben gewoon pech en een verkeerde gok gemaakt... Kan omroep flevoland niet eens gaan uitzoeken wie precies de ontwikkelaar is, wie zijn zijn investeerders en welke (geheime) documenten doen de gemeente Dronten nu zo hard strijden voor permanente bewoning.

  reageer
 • brombeer

   

  Hetzelfde wekt ook mijn verbazing. Waarom start Omroep Flevoland niet een WOB procedure om de zaak boven tafel te krijgen??

 • hans van veen

   

  veel recreatiebedrijven kampen met leegstand van kavel, als dit wordt toegestaan, breekt de pleur uit in recreatieland in de gemeente Dronten. een ja voor wonen op zuid is een ja voor alle recreatiebedrijven

  reageer
 • Jan2

   

  Waarom ook niet. Laat mensen toch gewoon op die parken wonen . Niks mis mee. Als een overheid zorgt dat er geen voorzieningen als winkels en schooltjes komen, dan blijft het redelijk binnen de perken en zal er geen sprake zijn van "dorpsvorming" waar de provincie bang voor is. Trouwens die provincie bewijst weer eens een volstrekt overbodig bestuursorgaan te zijn en een remmende factor.

 • Pieter

   

  De rechter wordt steeds vaker een politiek instrument. Ook dit Drontense geval is een politieke zaak en ik vraag me af of de rechter zich hier mee wel hoort te bemoeien. Hoe zit dat met die scheiding der machten ???

  reageer
 • recreant

   

  Laat Zeewolde eens een voorbeeld aan Dronten nemen en stoppen met die geldverslindende controles. Op Horsterwold worden zo'n 100 arbeidsmigranten wel gedoogd, maar de kaveleigenaren te vuur en te zwaard bestreden en verjaagd. Ongelijke behandeling heet zoiets.

  reageer
 • Frits

   

  Inderdaad, bijna 2 ton aan handhaving in Zeewolde. Zonde van het belastinggeld. Gelukkig wil Dronten niet aan die flauwekul meedoen. De provincie eist wel veel, maar betaalt niet mee. Ophoepelen met dit geldverslindende instituut.

 • laat alle reacties zien
 • Roel

   

  Ik neem aan dat de projectontwikkelaar de kosten van deze rechtsgang betaalt. Of draait de gemeenschap hier weer voor op?

  reageer
 • KC

   

  Dronten betaalt, want zij gaan naar de Raad van Staten. Dit is geld in de sloot gooien. Zouden ze eventueel winnen dan staan er direct andere exploitanten met een verzoek voor pernamente bewoning op de stoep. Dat is nu al. Deze huizen worden ook direct aan woningvoorraad toegevoegd. Dronten denk even na.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert