Geen klachten over afgemeerde bootjes

NOORDOOSTPOLDER • Do 8 september 2016 | 12:54 • Donderdag 8 september 2016 | 12:54
De provincie heeft geen klachten gekregen over afgemeerde bootjes aan de Urkervaart, de Zwolsevaart en de Lemstervaart. Dat blijkt uit antwoorden op vragen van het CDA.

Volgens de provincie hinderen illegaal afgemeerde boten het scheepvaartverkeer. Het beroepsverkeer heeft niet geklaagd bij de provincie. Ook hebben zich geen jachthavens gemeld die vanuit concurrentie-overwegingen tegen de illegale privé-aanlegsteigers zouden zijn.

De provincie wil dat die steigers verdwijnen om onderhoud aan de oevers te kunnen plegen. Ze wil nu nadere afspraken maken met bewoners met een tuin aan een vaart, om makkelijk bij die oevers te kunnen. Zo wil de provincie vrije toegang en mogen er geen obstakels in de tuin staan.

CDA-Burgemeester Aucke van der Werff van Noordoostpolder heeft zich bij de rechtbank verzet tegen de aanpak van de provincie. Ook hij moet zijn steiger weghalen. Van der Werff heeft die zaak verloren maar zet het juridische gevecht voort.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel