1300 Almeerders onterecht afgewezen voor kwijtschelding

ALMERE
1300 Almeerders hebben onterecht een definitieve afwijzing gekregen op een verzoek om kwijtschelding van de gemeentelijke belastingen. Dat blijkt uit beantwoording van vragen die de PvdA aan de gemeente heeft gesteld.

De inwoners die om kwijtschelding hadden gevraagd, kregen van de gemeente Almere een geautomatiseerde afwijzingsbrief. Daarin stond niet vermeld dat bij een afwijzing opnieuw een kwijtscheldingsaanvraag kan worden ingediend.

De gemeente laat weten dat de communicatie vanuit het stadhuis naar de Almeerders beter had gemoeten. Voor een automatische afwijzing was gekozen omdat dat efficiënter was. Inmiddels is de afwijzingsbrief aangepast.
 
 

reacties (7)

 • Jip

   

  Laat iedereen bijdrage aan het belastingsysteem en laat niet alleen de werkende betalen. Het valt mij op de mensen die in de bijstand zitten, of geen baan hebben wel dure mobieltjes, honden en katten hebben. Stop daar eens mee en betaal gewoon je belasting.

  reageer
 • Fiore

   

  Stukje empathie... Wist je dat je werkloos kan worden na jaren vast dienst verband, 3 maanden ww al in de bijstand terecht kan komen? Daar zit je dan met je woning, dure abonnementen en andere welvarende luxe die je je hebt kunnen permiteren toen je nog werkte. Die je nu stiekum via marktplaats moet verkopen omdat je je kinderen ook graag naar een school ziet gaan ect. Voor je het weet zit je er in. Dit is geen persoonlijke situatie, maar ik zie het veel om me heen. :/

 • jessie

   

  Ik heb nog niks gehoord van ze ook geen geld terug gestort gekregen dus kan volgend jaar pas weer opnieuw proberen, gezien je binnen 3? Maanden verzoek moet indienen. En voor waterschappen heb ik vrijstelling van de gemeente nodig. Het ergste is dat koste voor 1 persoon gelijk staat aan die van 4 of meer. En dan nog is stadsverwarming 40 extra in de maand ongeacht gebruik, blijft weinig over als je van een uitkering of minimum loon leeft.

  reageer
 • Henk

   

  Onbehoorlijk bestuur is het eerste waar ik aan denk. Niet netjes om op deze wijze verzoek om kwijtschelding af te wijzen. Geeft aan dat het bij de gemeente om de mens gaat. Ach ja, het in Almere.

  reageer
 • Rauhfaser

   

  "Voor een automatische afwijzing was gekozen omdat dat efficiënter was." - dus de gemeente wijst willens en wetens iedereen af, ook al weten ze dat er dan een percentage onterecht wordt afgewezen, omdat dat efficiënter is. Dan beschouw je als gemeente de mensen in feite als een vorm van overlast. En dat stimuleert de burger dan vervolgens om zich nooit - ook als het terecht is - bij een afwijzing neer te leggen. Nee, dat is efficiënt!

  reageer
 • hn

   

  Maar wel hebben die mensen namens de Gemeente deurwaarders aan de deur gekregen die heel efficient omgingen met het innen. Er staat geen enkel woordje van spijt in dit bericht. Gemeente zou minimaal sorry kunnen zeggen. Maar daar bestaan geen geautomatiseerde brieven voor.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Almeerder

   

  Ben ik nog de enige die belasting moet betalen....

  reageer
 • Antje Ha

   

  U kunt in ieder geval niet rekenen en waarschijnlijk nog meer niet. Wees blij dat u toch wat verdient en wees niet jaloers op mensen die het niet zo goed hebben.

 • Den

   

  en 4500 + 1 (ikke) ... in ieder geval 4502. Overigens voelt het wel dat er 4500 afwijzingen zijn, gewoon werken en belasting betalen; niet zeuren!

 • Jerry

   

  Ja, jammer. De thee kost ook geld. En op is op.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert