Verdachte zedenmisdrijf 90 dagen langer vast

DRONTEN
De asielzoeker uit Dronten die wordt verdacht van een zedenmisdrijf in Kampen blijft 90 dagen langer in de cel. Dat meldt de rechtbank Overijssel.

Het slachtoffer is een meisje van 17 jaar dat begin deze maand op de Flevoweg in Kampen van haar fiets werd getrokken. De politie spreekt van een 'ernstig zedenincident'. Het slachtoffer moest naar een ziekenhuis worden gebracht en maakt het naar omstandigheden redelijk.

De 90 dagen die de verdachte nu krijgt, is de maximale termijn waarmee een voorarrest kan worden verlengd. 

reacties (6)

 • Jan

   

  Waarom vasthouden gelijk uitzetten dit bespaart een boel geld Ennooit weer terug

  reageer
 • .\/\/.

   

  Omdat dat rechtsongelijkheid is ten opzichte van Nederlanders die dergelijke feiten zouden plegen. Het zou onterecht zijn Nederlanders te straffen terwijl buitenlanders direct naar huis 'mogen'. Daarom: iedereen altijd eerst straf uitzitten. Daarna afhankelijk van verblijfsstatus al dan niet uitzetten als ongewenste vreemdeling.

 • Almeerder

   

  Onvoorwaardelijke gevangenisstraf en daarna direkt gedwongen uitzetten. Ook DNA afnemen zodat zo iemand NOOIT meer Nederland binnen kan. En als we nou eens zinnig bezig waren in Europa dan zou zo'n persoon ook nergens Europa meer in mogen. En wat mij betreft geldt hetzelfde voor minder ernstige vergrijpen. Het is tijd dat we ons land en dan met name de Nederlandse bewoners gaan beschermen tegen dit soort uitwassen. En als de gutmenschen nu beginnen dat deze persoon misschien wel zielig is of getraumatiseerd is dan is dat jammer. Ik vind de integriteit van een Nederlandse medebewoner belangrijker. Zo'n vrouw is nu levenslang getraumatiseerd omdat de huidige politiek (VVD/PvdA) zonodig belachelijk veel vluchtelingen (waarvan een groot deel economisch migrant is) wilde toelaten. Het is puur dankzij landen als Hongarije en Oostenrijk die de EU trotseerden en nog veel erger hebben voorkomen.

  reageer
 • Rob

   

  Die tijd dan wel benutten om die vent enkele reis en wel zonder recht van protest, advocaat of zielig verhaal of wat dan ook op het vliegtuig zetten. Voorbeeld stellen en niets anders. Een vrouw is in het soort van landen waar ze vandaan komen misschien minder waard dan oud vuil, in de moderne wereld is dat toch echt anders.

  reageer
 • .\/\/.

   

  "(...) zonder recht van protest, advocaat (...)" - fijne rechtsstaat, die 'moderne wereld' van jou!

 • enkeltje land van herkomst,snelste oplossing.... maar nee dat is zeker weer zielig.. voor het slachtoffer is het zielig die heeft een trauma voor de rest van haar leven door zo'n viespeuk.

  reageer
 • willem-almere

   

  Nou @Greb, google maar even met "strafblad asielzoeker' en lees dit op vreemdelingenrecht.com : " Het zal dus kunnen voorkomen dat een vreemdeling bij elkaar opgeteld wordt veroordeeld tot meer dan zes, respectievelijk tien maanden onvoorwaardelijke gevangenisstraf, maar dat de IND oordeelt dat er geen grond is om de verblijfsvergunning te weigeren of in te trekken. " Gokje, de rechter gaat minder straf eisen.

  reageer
 • JAB

   

  De OvJ stelt de eis en niet de rechter

 • laat alle reacties zien
 • Greb

   

  Snelrecht toepassen en na uitzitten straf direct terug naar land van herkomst.

  reageer
 • zekers

   

  Op Eigen kosten en zonder repatrieringsuitkering...

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert